Prosím o radu od lidí kteří skutečně vědí jak to doopravdy je. Jak je to s přejezdem kolového bagru po vlastní ose, mezi obcemi po silnici druhé třídy. Bagr nemá SPZ a jede do 20 Km/h. Bliká, svítí. Převoz by se konal v sobotu v noci. Jde mi o to, jestli to jde legálně, nebo je nutné shánět podvalník a adekvátní tahač, protože bagr váží přes dvanáct tun.Díky za rady.
Dle mého to legálně za určitých podmínek lze, zaklínadlo je:
Žádost o pov. zvl. už., místní komun. a silnice samojízdnými pracovními stroji a přípojnými vozidly traktorů, které nemají schválenou technickou způsobilost
Kdysi jsem to zkoumal za účelem převozu maringotky, k praktickému využití jsem se nedostal, v sobotu ji přivezla po vlastní ose skupina těch, na které se zákony nevztahují.
Prosím vás nikde jsem nepsal, že na to není povinné ručení. Právě těhto superrad o ničem, jsem se chtěl vyvarovat a proto jsem žádal o radu lidi, kteří o tom něco vědí.
Vsetko bude ok, kym nenastane nejaka dopravna nehoda. Potom sa nedoplatite. Cokolvek bez znaciek a poistky sa moze pohybovat len mimo verejnych ciest. Bager ma vlastny motor, teda splna definiciu motoroveho vozidla.
V sobotu v noci bude přejezd dost podezřelí, já bych radši obětoval více nafty a jel mimo silnici i za cenu kompenzace zničené úrody vlastníkům polí. Jízda s vozidlem které nesplňuje podmínky pro provoz na komunikacích je dnes o řidičák + pokuta.
Legálně to nejde, ale pokud tam vede polní/lesní cesta tak bych to vzal po ní. Sice to taky není moc legální, ale v sobotu v noci tam nikdo nebude a i kdyby jo tak je to pořád nejlevnější varianta.
Já občas přejíždím VZV a vždy mám doprovod s výstražnými blinkry.Nikdy jsem problém neměl a to ani na silnici první třídy...Nikdy však v noci. I když je potenciálně nižší provoz , tak je zase horší viditelnost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.