Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu od lidí kteří skutečně vědí jak to doopravdy je. Jak je to s přejezdem kolového bagru po vlastní ose, mezi obcemi po silnici druhé třídy. Bagr nemá SPZ a jede do 20 Km/h. Bliká, svítí. Převoz by se konal v sobotu v noci. Jde mi o to, jestli to jde legálně, nebo je nutné shánět podvalník a adekvátní tahač, protože bagr váží přes dvanáct tun.Díky za rady.
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
3x
Dle mého to legálně za určitých podmínek lze, zaklínadlo je:
Žádost o pov. zvl. už., místní komun. a silnice samojízdnými pracovními stroji a přípojnými vozidly traktorů, které nemají schválenou technickou způsobilost
viz. např. zde:
Kdysi jsem to zkoumal za účelem převozu maringotky, k praktickému využití jsem se nedostal, v sobotu ji přivezla po vlastní ose skupina těch, na které se zákony nevztahují.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]