Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz bagru

Od: jardacountry® odpovědí: 8 změna:
Prosím o radu od lidí kteří skutečně vědí jak to doopravdy je. Jak je to s přejezdem kolového bagru po vlastní ose, mezi obcemi po silnici druhé třídy. Bagr nemá SPZ a jede do 20 Km/h. Bliká, svítí. Převoz by se konal v sobotu v noci. Jde mi o to, jestli to jde legálně, nebo je nutné shánět podvalník a adekvátní tahač, protože bagr váží přes dvanáct tun.Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dle mého to legálně za určitých podmínek lze, zaklínadlo je:

Žádost o pov. zvl. už., místní komun. a silnice samojízdnými pracovními stroji a přípojnými vozidly traktorů, které nemají schválenou technickou způsobilost

viz. např. zde:

novemestonm.cz/...

Kdysi jsem to zkoumal za účelem převozu maringotky, k praktickému využití jsem se nedostal, v sobotu ji přivezla po vlastní ose skupina těch, na které se zákony nevztahují.

hodnocení

Díky za radu, máte pravdu, už jsem to našel.

hodnocení

2x

Pokud nemáte na něj povinné ručení, tak s tím na silnici nelezte.

hodnocení

Prosím vás nikde jsem nepsal, že na to není povinné ručení. Právě těhto superrad o ničem, jsem se chtěl vyvarovat a proto jsem žádal o radu lidi, kteří o tom něco vědí. *alene*

hodnocení

0x

Vsetko bude ok, kym nenastane nejaka dopravna nehoda. Potom sa nedoplatite. Cokolvek bez znaciek a poistky sa moze pohybovat len mimo verejnych ciest. Bager ma vlastny motor, teda splna definiciu motoroveho vozidla.

hodnocení

0x
V sobotu v noci bude přejezd dost podezřelí, já bych radši obětoval více nafty a jel mimo silnici i za cenu kompenzace zničené úrody vlastníkům polí.
Jízda s vozidlem které nesplňuje podmínky pro provoz na komunikacích je dnes o řidičák + pokuta.

mathew
hodnocení

0x

Legálně to nejde, ale pokud tam vede polní/lesní cesta tak bych to vzal po ní. Sice to taky není moc legální, ale v sobotu v noci tam nikdo nebude a i kdyby jo tak je to pořád nejlevnější varianta.

hodnocení

0x

Já občas přejíždím VZV a vždy mám doprovod s výstražnými blinkry.Nikdy jsem problém neměl a to ani na silnici první třídy...Nikdy však v noci. I když je potenciálně nižší provoz , tak je zase horší viditelnost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]