Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebliká mi u tažného blinkr- pojistky?

Od: erer odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám Renault Scenic z roku 98. Dnes jsem jsem zjistil, že mi nesvítí, levá blikna u vozíku.. Žárovka je v pořádku...žádnou velkou oxidaci ve spojích nevídím..Zástrčku jsem otevrřel a dotáhnul všechny šroubky..Hlavně u žlutého trátu...to by mělo být to světlo, podle internetu.

Jenže nic...už nevím co dál..zkoušečku nemám...ale napadlo , mě jestli není prasklá pojistka...pokud..teda k tomu nějaká pojistka vede...Ostatní věci na vozíku funguji...

...je pravda, že často jsem při zastrčení kabelu zjistil, že blikna nejde...a tak jsem dotlačil zástrčku...a blikna .šla...ale dnes jsem se stím kolem trápil skoro 2 hodiny...a stejně nic...děkuji moc za tip..co bych mohl ještě zkusit.

...kabel nikde skříplý není..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud bliká blinkr na autě, měl by blikat i na vozíku. Pojistka je nejspíš společná. Pokud nemáš zkoušečku, tak si vem 12 V jakoukoliv autožárovku, připoj na ni vodiče a zásuvce si zkontroluj, zda bliká, po připojení mezi pinem č.1, horním (ten žlutý vodič) a mezi pinem č.3, mezi 4-5 hodinou - pól (bílý vodič). Pokud ne, je problém na vedení do zásuvky.Pokud ano, očistit zdířku a napružit kolík spoje a vystříkat Kontaktolem. Pokud ani to nepomůže, je problém na vedení od zástrčky k blinkru. Rovněž zkontrolovat ukostření žárovky v blinkru (připojení na -).

olinl
hodnocení

1x

Pořiď si zkoušečku (nejjednodušší) např. v Autokelly autokelly.cz/... nebo si vyrob "žárovkovou zkoušečku"ze dvou drátků a jedné (funkční) žárovky na 12 Volt (potřeba objímka/patice na žárovku nebo drátky připájet pistolovou pájkou a cínem přímo na žárovku), kterou při zkoušení připojíš na doteky žárovky v blinkru nebo v zásuvce pro přívěs u "koule". Kontakty bývají v zásuvce nebo vidlici "zrezlé"zoxidované nebo je některý z vodičů v zásuvce nebo ve vidlici povolený či upadlý (rozebrat, zkontrolovat), případně se láme vodič v místě výstupu kabelu z vidlice přípojného vozíku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]