Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vw touran 2.0 tdi Nejde řadit

Od: vendy* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, cca před 2 měsíci jsme s přítele pořídili Tourana 2.0 TDI, jezdil hezky neklepal se ani při vyšší rychlosti. Bohužel včera mi přítel psal že se ozvala rána od motoru a přestalo fungovat řazení. Motor jde do kvaltu ale jinak se auto ani nehne, před cca 14 dny jsem si povšimla hvízdání na straně řidiče ale pak to přestalo. Nemáte někdo nějaké zkušenosti co by to mohlo být?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možno odišla spojková lamela,bez obhliatky je to len tipovanie.

sheriff
hodnocení

0x

Jestli jde normálně zařadit a po uvolnění spojkového pedálu se nikam nejede, může to být víc příčin.

Utržená spojka (stalo se mi na nákladním autě po 1mil km, spíš urezla, opotřebovaná nebyla)
Rozsypaný homokynetický kloub (pokud se stane u kola, bývá vidět, jak se protáčí poloosa mezi kolem a převodovkou, ale kolo stojí. pokud se stane u převodovky, nemusí to být zřetelné)
Vyskočená poloosa z převodovky (Stalo se mi na Sharanu po 450tis km při zadření ložiska v převodovce)
teoreticky může být problém i v převodovce

asd1
hodnocení

0x

Rána viz Sheriff a hvízdání může být něco kolem turba, děravý hadice mezi turbem a motorem apod.

Rána = něco mechanickýho mezi motorem a kolama, čekej investici klidně 20k (spojka s dvouhmotou) nebo jen vyskočená poloosa, ale to znamená problém proč skočila... Dost možná oprava stylem "aby to odjelo z bazaru"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]