Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín do babetty 210

Od: nikolla odpovědí: 16 změna:

Zdravím vás všechny ;) stane se něco babettě když do ní dám benzín Optimal 95E od čerpací stanice EuroOil?

Nebo dávat pouze Natural 95? Jde mi o to zda třeba líp pojede a bude to znát.

Díky za rady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Je to jedno líp nepojede.. Když už tak VIF, čistí od karbonů a biosr. + zlepšuje mazivost, tam to líp jet může (čistý trysky v karburátoru).. Ale že to pak pojede do kopce 80 to fakt nečekej ;)

nikolla
hodnocení

Děkuji za radu , takže VIF Super Benzin Aditiv? Takže smíchat benzín, olej a aditivum dohromady? Jaký pak zvolit množství poměr? :)

asd1

jj, piksla za dvě stovky.. Dávkování panák na 20 litrů, takže pro tebe jedna piksla přežije stroj *smich* Ale někdo v rodině by mohl mít auto, tam to taky neuškodí tak se podělíte... VIF je jedno z nejlepších aditiv do paliva jak benzín tak nafta a opravdu funguje. Ostatně prémiový paliva jsou obvykle aditivovaný právě vifkem...

nikolla
hodnocení

To mě samotnou nenapadlo nalít VIF do babetty :D , Ano vlastní naftové auto a tam to leji při každém tankování a je to znát že je tichý hladký chod motoru než když jsem to tam nedávala..

Akorát že VIF je jiný do nafty a jiný do benzinu.
asd1

Neni blbá - jestli sis nevšiml tak hned sama píše VIF benzin aditiv ;)

daniela1

Ale co by se zrovna dvoutaktní Babettě stalo, i kdyby se do směsi benzínu s olejem přidal VIF do nafty?

Ptám se, nevím to, ale předpokládám, že když zahřáté pionýry - taky padesátka dvoutakt podobné konstrukce - jely na leccos, VIF do nafty by moc škody nenadělal. :-D

asd1

Nestalo by se nejspíš nic.. Ale má jiný složení a u benzínu těžko potřebuješ zvyšovat cetanový číslo ;)

hodnocení

0x

EuroOil má Optimal 95 bez biosložek. Je tedy čistší a nezalepí karbec nebo kohout v nádrži.

Lepší by bylo nalít vervu100 z Benziny. Opět bez biosložek.

...

Hlavně přimíchej olej na dvoutakty.

Líp to možná pojede, ale spotřeba a výkon bude +/- stejný. Motor bude mít klidnější chod a půjde lépe startovat.

nikolla
hodnocení

Díky za info to jsem nevěděla ;) . Kamarád mi dal olej Castrol 2T ten mohu použít? Jaký je optimální poměr oleje do benzinu? Když dám 3 litry benzinu kolik oleje? :)

Hodně babeťáků míchá 1:40

premixcalculator.com/...

Na 3 litry paliva 75ml oleje,

na 5 litrů 125ml

hodnocení

0x

Hlavně nezapomenout na olej

xenofob
hodnocení

0x

mohu doporučit zelený olej Sunoco do 2-taktů v poměru 1 : 40

asd1
hodnocení

0x

Pozor u oleje do benzínu je zásadní na jaký olej to jezdilo doteď. Pokud na M2T a podobný pravěký oleje, tak je motor plný karbonů, moderní olej je rychle rozpustí = brusná pasta a klidně i zadření motoru, tam se před změnou oleje musí udělat komplet dekarbonizace. Nejen válec - píst, ale i ložiska kliky/ ojnice..

Castrol jako olej moc nemusim, ale to je jen osobní pocit.. Mogul TSF je dobrý.. Ale pokud tam byl dlouhodobě M2T tak změna oleje je riziková...

Do moji babetty jedině dávám tsf a ve výfuku není co čistit.
Loni jsem zkusil co leju do pily hq, motor jel krásně do otáček ale konec výfuku se po čase ucpal.
Babetta 210 byla vyrobena začátkem 90 let a výrobcem bylo předepsáno míchat lepší oleje 1:50.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]