Poradil by mě někdo kam vedou tyto 2 hadice označené na obrázku, pod cim je muzu googlit? Jedna se o nejaky vymenik tepla v sání motoru, zajimalo by me k cemu to konkretne slouzi. Kdyby nekdo dokazal najit i cisla dilu tak bych byl zavazanej Ibiza II 1995 1.4i 44kw kod motoru: ABD
Výměník tepla je kostka, kterou protéká olej i chladící kapalina. Jednoduše přehřátý olej voda ochladí ve výměníku pomocí těch hadic ji tam dostane. Při startu a prvotním ohřívání motoru voda rychleji olej předehřeje.
doplněno 19.05.21 13:13:
Panda dokonce ohřívala místo na karburátoru s klapkou, aby tam nebyla zima a nezamrzal benzín (při proudění se dost ochlazoval v mrazu).
To ale nebude tento pripad, tady vede tepla voda jen do sání, olej tama nikde nevede, mel jsem to shozene minuly tyden a divil jsem se k cemu je dobre ohrivat nasavany vzduch motoru.
Ano, je to monotronic. Palivo se vzduchem jde přes vstřikovací jednotku a tak jde hotová směs dlouhým sáním, kde by hrozilo v zimě vysrážení palivové mlhy zpět na kapalinu.
Bez ohřevu by měl motor neklidný chod a horší emise.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.