Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ATV dovezená bez TP

Od: stringo® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá u nás v ČR získat TP, když ho prodejce ke čtyřkolce nedává, protože ho nemá. Čtyřkolka je z Francie a původní majitel mu měl TP poslat, což neudělal. Já bych čtyřkolku odkoupil, ale chci to nějak dostat na papíry. Je tu možnost, nebo je to nemožné? Díky za info.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Tipuju leda individuální schválení = nesmysl... Z frantíka by to mohlo jít dostat právní cestou, doporučená výzva s vymáháním náhrady škody.. Ovšem to taky nebude zadarmo už jen kvůli překladům...

= 4 kolka jen mimo veřejně přístupné komunikace...

hodnocení

Mě to ani nevadí, že nemůžu na silnici, za barákem vyjedu na louku a do lesa na dříví (musím vyklidit les), za 3 roky bych ji chtěl poslat dál a to právě bude možná problém s prodejem...

xenofob
hodnocení

0x

pokud prodejce k něčemu nedává doklad o schválení, jde o neschválený výrobek...není to tedy žádná 4-kolka ale jen nějaký slepenec z nějakých dílů a na silnici to nemá co děůlat...

podobnou mrdku seženeš i v ČR, všelijaké 4-kolky které nějaké papíry mají, ale ppolní pouze EURO 3 a lhůta pro jejich registraci už vypršela...včetně výjimek...

Nové schválení je samozřejmě možné, je nutné si zaplatti zkoušky v technciké zkušebně, tam se ty emise budou muset změřit...mimo jiné...

hodnocení

No, já bych to kupoval od pana, co to přivezl z Francie, ale už k tomu nedostal papíry. Potřebuje s tím jezdit po silnici a tak už koupil jinou a tuhle posílá do světa bez těch papírů. Takže já už zpětně asi nic z Francie neseženu. Chci to na vesnici do lesa, takže mě to ani moc netrápí, ale případný další prodej by už potom mohl být problém. Proto se ptám, zda to jde nějak dodělat.
asd1

Viz odpovědi.

Pozor polňačky a lesní cesty jsou veřejně přístupné komunikace. Místní tě těžko budou honit když ví že děláš dřevo, ale pokud nabouráš např. přejedeš houbaře tak je průšvih.

xenofob

vzhledem k tomu že vlastním nějaké lesy a pole nedoporučuji nikomu aby mi tam jezdil bez mého souhlasu

slon

Kde si viděl jezdit s moto, potažmo 4kolou na emise?

hodnocení

To už jsme se dostali úplně někam jinam, než směřovala moje otázka. Les je můj, vjezd mám povolený od lesy ČR. STK a pojištění je věc jedná, pokud dokážu kolku dostat na papíry je to jasné, pokud ne, je to jedno a musím dávat bacha abych někomu nic neudělal. Na rovinu říkám, že kolku chci cíleně na úklid lesa na max 3 roky a jen kvůli papíru dávat o 50k víc je pro mě zbytečné, ale chtěl bych tomu pomoct na ten následný prodej, že bych měl čas na to vše případně vyběhat. Ale pokud to nejde (na to jsem se ptal), tak buď to risknu a pak budu doufat, že to někdo bez papírů koupí, nebo se na to vykašlu a budu shánět dál něco s papíry.
slon

Ok, zapoměl jsem dodat toto: Jestli to koupíš - neznám značku, kubaturu, cenu ... tak si spočítej, jestli se ti to vyplatí. Protože zbavit se toho bez papírů může být velký problém, a to i na náhradní díly.

asd1

Odpověď jsi dostal - buď seženeš ty papíry z Francie nebo individuální schválení = technická zkušebna apod. a starší kára ti ani projít nemusí - musela by splnit současný předpisy (emise motoru např.)

Zbytek jen upozornění že i polňačka je veřejná komunikace a pokud na ní někoho nabouráš/ zraníš tak máš průšvih.

Prodejný to bude stejně tak jako jsi to koupil ty teď (nebo chceš koupit..)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]