Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vw golf moc kouří

Od: pepino1965 odpovědí: 22 změna:

chtěl bych poradit s VI golfem 1.9
i při menším zrychlení začne jít z výfuku černý kouř. v čem je závada?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalll*
hodnocení

1x

Na 90% odejíté nebo na odchodu TURBO...

doplněno 06.04.10 15:07:

Mám za to, že jste za 1.9 zapomněl uvést TDI...A jde o 4 řadu...;)

nu*
hodnocení

0x

myslím že jednoznačnou odpověď dá připojení golfu na diagnostiku, včetně kalkulace ceny možné opravy...

ar*
hodnocení

0x

Zvláštní ,VI model a 1.9 obah? Nejde náhodou o IV řadu.

pepino1965
hodnocení

omlouvám se za překlep,je to 4.řada

ar*

Myslel jsem si to a je to TD , SDI a nebo TDI? Pokud to je TD tak na diagnostiku nemusíte páč to to nemá říící jednotku. Pokud by bylo špatné turbo ubýval by olej v motoru a intercooler by byl mastný nebo dokonce plný oleje (nazpodku). Může to byt i čerpadlem dává moc nafty (čemuž nasvědčuje i černý kouř).

marenka*

Sice nevím co to je *smich* ale manža tu hlásí, že to může být váha vzduchu, častý problém TDI

ar*

mařenko váva vzduchu je toto

marenka*

Are díky, hned jsem chytřejší. Teď už vím, že váha vzduchu je jakási kovová bandaska v autě *smich* Jsem jenom ženská, ale poctivě tu manžovi diktuju problémky ;)

doplněno 06.04.10 20:49:

Teď jsem tu souseda rozčílila.. "prosim tě to je na trubce nééé" *vtip*

doplněno 06.04.10 20:51:

a teď se za břicho popadá, že to je plastový.. Tak aspoň je sranda ;)

stirecek*
06.04.10 20:55

*haha*

ar*

Maruš ještě chvilku takhle budeš dělat manžovi "relátko" a budeš profík a pak nás strčíš do kapsy. *pivo*

ar*

m. nedejse oni existujou i kovové vzduchové váhy a teď souseda můžeš utřít.

stirecek*

To je teda rychlík, hned manžel, hned soused...to se pak plete i váha v kuchyni*frajer*

marenka*

To je podle nálady... jak mě stírá, tak je to soused *cert*

marenka*

dík.. chtěla jsem ho vítězoslavně utřít, a dočkala jsem se přednášky o jakési klapce vevnitř, u lepších o mřížce která se zahřívá, a výsledek.. jsem z toho jelen ale nevzdám to.. :-P

ar*

bodejť nedejse, klapky uvnitř mněly starší auta dneska už tam žádná klapka není.*jasne*

stirecek*

No jasan, dnes jsou všude jen dráty;), někdy je to lepší naž manža nebo dokonce soused*placni*

hodnocení

0x

a kolik má nakrouceno KM?

doplněno 06.04.10 20:37:

černej kouř = motor v hajz :D . . . háji.

pepino1965
hodnocení

je to SDI a má 91000km

stirecek*

No tak v tom případě máte problém s turbem vyřešený;). Kdy se dělaly rozvody?

raadek*
Kour je opravdu ze spatneho spalovani? Olej se neztraci? Mohl by to byt zapeceny krouzek. R.
ar*

Tak už víme,že to má elektroniku a turbem to být nemůže. Jestli to je černý kouř vypadá to na velké množství nafty. Nejlepší bude jít na diagnostiku a zjistit kde je zrada. Protože to má na diesel málo najeto bude to buď váha a nebo čidlo taploty,ale to je jen můj tip. Na spodek motoru to nevidím tam by byl problém se startem.

Já bych na málo ujeto nespoléhal, pokud nebyl zakoupen jako nový vůz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]