Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí motoru vodou

Od: redroker® odpovědí: 19 změna:

Jaký je Váš názor na mytí motoru proudem vody (wap).Na můj dotaz,jak umýt motor,mi můj automechanik poradil,že nejdřív mám použít nějaký odmaštovací prostředek a pak to smýt wapkou,jen mám zakrýt nasávácí mřížku topení a rozdělovač.Ve Světě motorů ale psali,že na motor vodu ani náhodou,jen odmašť.prostř.. Co si o tom myslíte?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přijde na to, co to je za auto. Škodu 100 jsem myl celkem pravidelně - ARVA (neekologická, tedy ta, co ještě myla) a proud vody z hadice. Jen jsem necákal na alternátor a rozdělovač. Wapkou to jde ještě líp, dává míň vody pod větším tlakem. Ale moderní auta jsou doslova nabitá elektronikou, na motoru je to samý konektor a těm se voda nijak moc líbit nebude. Pokud je to nezbytně nutné, myl bych velice opatrně a určitě bych necákal na řídicí jednotky, konektory a pod.

jabraka*
hodnocení

1x

Raději ani motor neumývám.K STK umyju spodek VAPkou a jinak jsem rád,že mám suché kabely.

JABRAKA

chlamak*

asi tak ... *palec*

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já používal eko arvu a pak stačí pouze proudem vody omýt;) Při použití tlaku vody je možné, že se dostane voda kam nemá a přijdou problémy...

hodnocení

Mám auto (Felicia 1,6) 2 roky a už asi 3-4x jsem v rozmezí půl roku takto motor umyl a zatím bez problémů!

ar*

Ono opravdu mytí dnešních motorů není nijak ideální a ne jeden člověk si takto odrovnal ř.jednotku. Pokud se ale vše dělá opatrně a je to vyloženě nutné tak to jde. Spodek motoru jde vcelku bez problému pokud je potřeba umýt vlahu a ostatní , je nejlepší odpojit baterii, nastříkat nějakým čističem na motory a opláchnout vodou. Potom konektory vyfoukat stlačeným vduchem a prostříknout kontaktolem. (nejlepší je ofouknout pořádně vzduchem celý motor). Pak teprve připojit baterii. Konektory jsou sice konstuovány tak aby se do nich nedostala voda ,ale pokud jde o starší vozidlo tak už těsnění v konektoru nemusí být 100%. Na mytí motorů používám Carlan.

Mytí motoru vodou

chlamak*
hodnocení

0x

Na odmasteni motoru se pouzivaji latky SLS - Sodium Laureth Sulfate a Sodium Lauryl Sulfate. Jsou to latky specielne vyvynute na odmastovani motoru, ale ktere kozmeticke spolecnosti radi pridavaji treba do vlasovych samponu... Podivejte se na jejich slozeni. Nekteri to radeji ani nepisi - daji tam jenom SLS. Je problem sehnat sampon bez SLS a kdyz ho sezenete, tak je kur...ky drahej..;)

Takze podivejte se na slozeni a pokud tam najdete SLS, urcite to bude na ten motor vlodne ...:)

doplněno 06.04.10 20:49:

...vhodne

papene*

;)Tak já to nechávám odborníkům, než to dělat doma.Zatím to vždy fungovalo bez problémů.

doplněno 06.04.10 07:42:

A máte po travníku.*smich*

nu*
hodnocení

0x

nejlepší je ARVA, a to ta obyčejná, ne s nápisem EKO. Ekologická je dražší a vůbec neodmašťuje...naneste štětcem na motor ARVU, nechte působit a pak vystříjejte WAP-kou...když to budete dělat na trávě, po opláchnutí ARVY polezou i ve dne ven z půdy dešťovky...to je neklamným důkazem toho, že tento přípravek funguje...stoprocentně...

hodnocení

0x

není auto jako auto.

Nevím jak se myje vozidlo, u kterého odklopíte kapotu a uvidíte něco velkého zakratého plastem a kouká jen červené hrdlo a měrka oleje. Co tam se má umýt.

Proti tomu již zmíněná škodovka, kterou pravidelně omyju tlakovou myčkou a nekoukám na to, kde je rozdělovač či civka nebo kabely. Nemusím stříkat přímo do altíku, ale voda takovému motoru nevadí. Po krásém umytí, vzduchem vyfoukám rozdělovač, civku, a ještě se nestalo, abych nenastartoval. Častěji ale umyji spodek motoru a spodek převodovky.

Auto není kachna, aby se stále koupalo.

Mytí motoru vodou #2
alf*

Auto není kachna, aby se stále koupalo.

tak, auto myji jednou za rok, obvykle touhle dobou, v dubnu. Vymysleli ho aby mě přepravilo z A do B a ne abych pořád pucoval. Kapotu stačí zvednout když pípne ostřikovač že má žížu.

fidonet*

alf *palec*moje řeč. Ať slouží mně a né ja jemu :)

ar*

To je pravda ,ale plno lidí si zase asi s tím mytím myslí že je auto kočka.

Já mám rád když se otevře kapota aby se taky bylo naco podívat.*tuc*

Mytí motoru vodou #3
chlamak*

Motor peknej, to je pravda, skoda jenom, ze alfy vypadaji tak blbe *blee*... a je to jenom ital ... ;)

ar*

:) vypadají blbě? to je jistě věc názoru někomu se líbí to a druhému ono. Já je považuji za krásné ,ale nikomu to nenutím a ani nepřevědčuji. Dle mně nejlepší dizajn dělají Italové.

Mytí motoru vodou #4

fidonet*

já myslím, že je pěkné. A ještě hezčí by bylo kdyby stálo v mé garáži na mém rodinném sídle, popřípadě na našem sídle ve Španělsku. áá je to krása. I to auto i ta představa. No nic, jdu zaparkovat před náš panelák a možná o víkendu zajedeme na chatu do Beskyd. Ale krása by to byla :)

ar*

Já bych chtěl mít u té haciendy ve španělech ještě tohle *hi*

Mytí motoru vodou #5
fidonet*

WOW a kdo by ne?

fidonet*

Tak to já bych chtěl i tohle. Ale opravdu jen do té haciendy u moře. Tady u paneláku by mi to rozebrali, poničili a stejně by se tady s tím ani nedalo jezdit. Auto by po našich silnicích utrpělo víc než při náletu našich menšin.

Mytí motoru vodou #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mytí motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]