Nejste přihlášen/a.
Může si brát litr na 1000 km a nepoznáš to ani na čoudu, svících, emisích, mastných zadních dveřích... Jedině přesně změřit olej (ohřátý motor, měřit např. přesně minutu po chcípnutí), ujet aspoň 100 km nejlíp v točkách po dálnici a pak na přesně stejným místě znova změřit hladinu oleje naprosto stejným způsobem (tj. zase přesně minutu po chcípnutí)...
Když to čudí modře, tak už žere totálně nebo to může být i malou kompresí na některým válci - už to nespálí dokonale..
Všechny tři motory jsou dobrý, kvalita nejmíň dobrý 1,6, pak 1,8 a nejlepší 2,0 (ale zase o dost víc žere, tak se to zprůměruje...) 1,6 mám a po 250kkm si bere tak tři deci na 10kkm = mezi výměnama nedolívám (5W30)
Dobrá, špatně jsem to napsal, žere asi tak jak má, pro mě neznatelně a benzínem se neředí, jezdím pravidelně co půl roku na kontrolu k dlouholetýmu známýmu a ten by mi to řekl. Odborník nejsem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.