Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstaly stažené okna Ford Focus 1

Od: jerma odpovědí: 7 změna:

Ahoj dnes pře hodinkou Na Ford Focus 1,6 74 Kw Ghia rv 2001 se mi stalo že okna na straně spolujezdce jedou jen dolů a nahoru ani tuk. Pokud mačkam tlačítko u řidiče tak jede pouze dolu. Tlačítka u dveří neděla nic jen cvaká. Ted mám stažené okna u splujezdce a zaním nejdou vytáhnout. Proud tam jde protože po zmačknutí to trochu cvakne. Prosím o pomoc co s tím? Pojistky jsem se dival jsou v pořadku. Nemohu mít otevřená okna...
Děkuji za rychlou pomoc.
Nikde jsem zatím řešení nenašel.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkus dálkáčem (podržet delší dobu na zavření), pokud to nepůjde a v motorcích jen cvaká, tak bych to viděl taky třeba na utrženou stahovačku, což v těchto letech tohoto auta je obvyklé... Já měnil dvě... A měnil jsem i hlavní panel na okna u řidiče, byla tam vymačkaná vodivá guma...

asd1
hodnocení

0x

Často zlomený dráty v průchodce do dveří. Nebo mikrospínače v tlačítku, to druhý už nemuselo fungovat dýl (aby odešly dvě naráz to by byla hodně smůla.. Ale pokud od řidiče dolu jde a od spolujezdce ne, tak tam nejspíš ten spínač..

Dá se sundat tapec a vytáhnout stahovačku např připojením napětí na motor.. Nebo povolíš držák skla a podepřeš to klackem (sklo podložit aspoň hadrem). Je tam folie ta se odřezává odlamovákem v půlce lepidla, pak se to plácne spátky opatrně neroztrhat.

jerma
hodnocení

Děkuji za snahu a nevíte kde přesně napojit to napětí na motor stahovačky? budou tam určitě vícepinové konektory mohu to udelat přes 12V trafo? nebo se to děla jinak . Dá se změřit nejak multimetrem zde je někde kabel přerušený? prosím o postup.

asd1

Šťávu od baterky (vždy přes pojistku!). Schema a napojíš na piny v konektoru přímo u motoru stahovačky. Spínač jde proměřit odpojíš konektor, zase mít schema abys věděl na kterých pinech měřit. Kabeláž do dveří, můžeš otevřít dveře, stisknout spínač a hýbat svazkem, odpojit konektor od auta, sundat tapec a vytáhnout si to vnitřkem dveří ven a uvidíš jestli jsou zlámaný dráty. A když nevíš tak k autoelektrikáři.

Nevim jestli tam máš ŘJ dveří, pokud ano tak může blbnout i ona..

Schemata jdou najít na webu, můžou být placený..

jerma
hodnocení

Dnes po zkoušení přehazování spínaču, vizualní kontroly a pročištění sem se dostal k tomu že vše funguje vcelku jak má "jen" spínáčem u řidiče pouze stahuju pravé zadní okno v obou polohách. Nahoru jej naštestí dostanu jen spínačem u oněch dveří. Celé mi to přijde nějak propojené a zavislé na sobě. Nepřišel jsem tedy jestli je vada v některém ze tří spínáču( ani zda jsou shodné a je jedno jak se prohazují, podle čísel jsou shodné) nebo u řidiče spís mě to vede k tomu u řidiče( protože pouze on vykazuje ted tu závadu) ale nevím jistě zda není zavislý na druhych a naopak. Jsem rád alespon za to jak to ted funguje. Chtelo by to mít po ruce 100% auto a testovat:)

Na to proměřování drátu, spínačů se moc necítím moc tomu nerozumím a mám po ruce jen 12V trafo a multimetr. Navíc nevím zda je to bezpečné takto přes druhý zdroj?

Mám zavřeno a to je nejduležitejší:)

PS: po podržení zamykaní dálky se mi všechna okna nyní zavřou ale včera ne.

Děkuji

hodnocení

0x

Neviem či je to u vas možné,no skúste ho dvíhnuť kľúčom v zámku dveri,to znamená,že podržite kľúč v polohe pri zamykaní,vtedy by sa mali zatvoriť všetky okná.

u VW. U Forda asi ne z roku 1999

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]