Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přemyšlím o koupě zmineneho auta s motorem 1.6 crdi 81kw. Jedná se o i30 novější generace r.v. 2017. Řeším dilema jestli to koupit, je to s nájezdem 250 000km po leasingu se servisní dokumentaci od Hyundai, pořád v záruce. Vyměneny byli pouze rozvody a brzdy, oleje po 30 tisíc km a spotřebák jinak nic zásadního. Pry jsou to dálniční km, věřil bych tomu. Nikdy jsem Hyundai neměl a obávám se vysokých nákladu na případný servis, na druhé straně je to pořád v záruce (5 let bez omezení km). Je k máni za 190 tisíc kč. Rád bych slyšel cizí názor jestli se to vyplatí. Děkuji.
@suline, auto může být pravidelně servisováno, ale záruka platí mezi prvním kupcem a prvním prodejcem. Záruka na 99% zaniká převodem vlastnictví na třetí osobu. Tady pak bude vztah mezi novým kupujícím a prodávajícím dle zákona. Moc bych se divil, kdyby takový vůz autorizovaný servis dál chtěl v rámci záruky opravovat. Mimochodem - záruka často bývá omezena i nájezdem km.
Ohledně předpokladu servisu- byly měněny rozvody - takže ty vám vydrží. Vše ostatní je předoklad k opravě, výměně...
Já bych toto nekokupil ani za polovinu zmíněné ceny.
Moc díky za odpověď. Dle hyundai se záruka vztahuje na VIN vozidla nikoliv na majitele, ale neumím o tom nic vic.
4 roky 250 kkm za 250k je dost. Toto bych nebral.. (počítej rezervu minimálně 50k na velký servis = silenty/ čepy, spojka, DPF, turbo, vstřiky, čerpadlo, chladič dobitý od šutrů alt., zimní pneu atd. atd.,
Spíš to samý kolem 150k v benzínu - 1,6 88 kW je dobrej motor.. A bude to mít najeto třetinu...
190k je netto cena. Brutto bude víc, připočti prachy za velký servis Nebo čekáš že po 250kkm se nic v dohledný době nevysype a prodává se to protože se řestalo líbit? Naopak, auto musí jezdit a jak se blíží vyšší náklady tak jde pryč...
jo, rozumim, 250k by to možná bylo se servisem. navíc to majitel přímo řekl že prodáva kvuli najezdu, alespoň je upřimný
Budu se dívat po něčem s malým najezdem a pouze doufat, že to nebude ještě víc skutečných km stočeno na hezké čislo.
Tak v dobrým stavu do být může a velký servis bude až po delší době... Ale 190k bych za to nedal.
Podobný auto jsem kupoval za 100k a to mělo (skutečně) najeto polovinu a bylo v opravdu dobrým stavu...
Za tu cenu dle mého názoru nevyplatí. Proč kupovat auto za polovinou jeho životnosti, když cena je více než poloviční? Hyundaie se sice moc nekazí a ty jejich diesely patří mezi nejspolehlivější, ale až se něco bude muset vyměnit, tak to může jít do peněz, protože originální korejské díly jsou velmi drahé, nejznámějším případem jsou filtry pevných částic za cca 100 tisíc Kč. Záruka je sice OK, ale nevztahuje se na tzv. spotřební díly a záleží jenom na Hyundai, co označí za spotřební díl a co ne. Sklepejte cenu na 150 tisíc a pak už by to dávalo smysl o tom uvažovat.
Nejlevnější 1.6 z roku 2017 stojí na Sautu 160 tisíc a má najeto o 70 tisíc méně. Za 200 tisíc už tam jsou auta co mají najeto i pod 100 tisíc km. Opravdu chcete vrazit 190 tisíc do auta co má najeto 250 tisíc, když za miniaturní příplatek máte auto co nemá najeto ani 100 tisíc km?
Ne, on myslí Hjondé ix30 rok 2017 s atmosférou 1,6 88 kW
190k za tak olítaný auto je pro hejla, obzvlášť jestli je na to DPF za raketu (250kkm se dá čekat že to bude hlavní příčina proč jde z domu - borec vycítil konec filtru a investovat nechce)
ne já myslím něco z tohoto sauto.cz/... ale když je někdo línej to vůbec zadat do vyhledávače tak ať si za ty prachy koupí něco s trojnásobným nájezdem
To je taky mimoň..
Ekobuřt je dobrý motor ale dost často chcípne na ruplý chlazení nebo LSPI (praskaj písty nebo blok motoru), taky se tam vydírá vačka palivovýho čerpadla (vysokotlakýho), rozvody snad za dvacku a 35kkm po 7 letech - buď jsou prokazatelně skutečný nebo to ber jako stočenku... 6 let asi už bude časový termín rozvodu = + těch 20k.. Řemen tam je v oleji, poku se nedával předepsaný olej tak může být problém..
Radši 1,6 atmo a 200 kKč je taky dost úlet..
ja doposud měl každé auto (krome sluzebaku) benzin. atmosferu, teďka ale jezdím víc dálnice a mimomesto tudiz premyšlím nad něčím jiným, hlavně 6kvalt. četl jsem na 1.0 eb pouze chvály a taky to jezdí líp než vše co jsem kdy měl. Jo jinak ten nájezd je hodně malo na věk, je to samozřejmě "po duchodci"
Najdi si "Ecoboost nightmare" - jak píšu výborný motor ale na můj vkus dost často chcípne. Nejhorší je 1,6 EB a problémový je nejspíš i nový 1,5. Ten 1,0 taky žádný zázrak spolehlivosti... Z moderních oturbených kolovrátků je dobrý Fiaťácký FIRE 1,4 turbojet, jediná nevýhoda je vyšší spotřeba (kolem 7L - daň za nepřímý vstřik), jednoduchý spolehlivý motor bez zásadní chyby, klasický 4 válec hezky jede i má hezký projev. Např. Stilo (a ještě má klasický čudlíky, ne debilní dotykáč..)
Výborný motor je 1,9 JTD i novější 1,6 JTD, tim tě ale nechci cpát do Fiatu. Nafta od Forda/ Pažouta taky ujde.
Hjondé atmosféra 88kW na dálnici ve vyšší rychlosti docela žere..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.