Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkouška z autoškoly

Od: jaji odpovědí: 25 změna:
Zdravím,
Zítra dělám zkoušky na řidičák a ono nám tu začalo strašně pršet a má to pokračovat zítra.. Neumím si představit, že takhle budu parkovat couváním a couvat, když neuvidím nic v zrcátkách :( máte někdo radu?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

13x

Kdo není schopen jezdit v dešti tak by řidičák dostat neměl.

Ovšem máš taky vědět, že když dozadu nevidíš, tak musíš zajistit způsobilou osobu která tě odnaviguje... Takže vyženeš komisaře za auto ať ukazuje *smich*

jaji
hodnocení

Super nápadto to určitě dam

hodnocení

3x
Ano, mám radu. Naučit se řídit v jakémkoliv počasí. Co budete dělat, až vám začne za jízdy pršet, ať byste jel/a sam/a?
Ve zrcátkách je vidět i za deště.

hodnocení

2x
Znáš to přísloví o kalhotách a brodu. Nemusí být celý den liják jako z konve a zase když bude trošku pršet nebude v ulicích tolik cyklistů a nebudeš muset řešit dilema jestli v kopci na plné čáře nenápadně předjet důchodkyni na plečce jako kdysi já :)
jaji
hodnocení

Teda, to mi ani nedošlofakt dekuji! Hledám pozitiva kde se dá

hodnocení

0x

Zapni si cyklovač zadního stěrače a ohřev zrcátek. Pomůže to.

joudic*
hodnocení

0x
jinak OT, to fakt nekdo v osobaku couva podle zrcatek nebo to vyzaduji?
pepeek
Heh vy používáte oči k couvání? Amáterismus.. Nee teď vážně, podle čeho jiného by měla couvat?
asd1

Ještě nikdy neměl zadní vokno zaskládaný kuframa *smich*

Couvat na zrcátka je základní věc..

Nebo má couvací kameru... A až mu náhodou chcípne tak bude v ...háji *smich*

pepeek
Ano couvací kamera je dobrá pomůcka, ale jak říkáš, couvaní se zrcátkama je základní věc. Když jsem dělal autoškolu tak tam byla taky kamera, ale pochopitelně jsem na ní nesměl koukat abych se naučil fungovat se zrcátkama.
joudic*
samozrejme umim couvat se zrcatky, ale kdyz nemate transita, tak proc tak blbe, v 99.95% se clovek otoci a muze couvat i 30-40tkou, klidne i 500m az k samosce *smich*, zatimco ten druhej se tam se zrcatkama "pulhodiny" smrdoli 2m na parking flek
asd1

To na zrcátka moc neumíš . Na zrcátka se dá taky kalit co dá zpátečka.

Hlavně autoškola = tyhle věci naučit a zkouška = ověřit jestli to umí.

Stejně tak by měli i couvat s vozíkem, okruh na klouzací folii a limit času (= umí se rychle rozjet, dobře brzdit, zatáčet a jet zatáčku driftem/ korigovat smyk, když to neumí tak ten čas jednoduše nezajede), je fakt že pak by řidičák moc žáků nedostalo *smich*

joudic*
kdyz jsem delal autoskolu ja, tak byly leda VHS kamery, @pepeek ano couvam ocima a i podelne parkovani couvanim resim jen podle zadku meho auta celou dobu otoceny dozadu
asd1

Joudic akorát v dodávce bez okna vzadu ti to couvání půjde dost blbě ;)

joudic*
vsak jsem taky rikal osobak, jinak couvat umim i s navesem i vleckou, mam T

Tak u T se taky koukáš dozadu.

Ale u CE? To bych tě chtěl vidět *smich*

joudic*
@gumidek tak C s vleckou ne, ale s navesem na kouli cajk hh, toho nakladu, co ja uz odtahal na sichtach v Eurotruck simulatoru *vtip*
asd1

Jo osobák, však jsem taky hned psal okno zaskládaný kuframa ;)

Doufám že se shodneme, že řidič by měl umět couvat i na zrcátka a zkouška je pro ověření jestli to umí..

Na kouli je přívěs. Přivěšuje se.

Návěs je na točnu tahače. Je na něm.

Vlečka je vpodstatě přívěs. Taky se přivěšuje za traktor nebo auto, ale samostatně stojí. Nepřevrhne se bez auta.

Tedy takto jsem si to zdůvodnil vždy já.

Gumidku a Asd vždyť je to profík-co on toho odtahal v simulátoru!Akorát nevím jak v simulátoru coval a kokal se přes rameno dozadu?!

Nepodceňuj dnešní simulátory :). Můžeš hejbnout myší a čumět z bočního okna :-D

joudic*
@gumidek no ja myslel klasicky velky tahac, nevim jak se tomu privesu rika a tu kouli jsem myslel ten kloubovy zamek v tahaci
@diesel dyt jsem si delal srandu proboha, dejte si studeny obklad, uz jsem si vsim nejednou, ze jste naky chabruz na nervy (3:00)

"jinak OT, to fakt nekdo v osobaku couva podle zrcatek" ano v OT62 bez zrcátek (žádné nemá!) ale v osobáku jedině dle zrcátek stejně jako v tranzitu a dalších dodávkách. Prostě je to o umění-s otočenímse dokáže každý jouda.A ten studený obklad na čelo potřebuješ ,jsi nějaký chabrus na nervy -avy Ti neprskla cévka a netahal jsi pak za sebou nohu!JInak už ten nick svědčí o něčem!
joudic*
a pritom cevka praskla vam, lol
Jedině podle zrcátek. Převážně jezdím dodávkou, kde to ani jinak nejde (je tam couvací kamera, ale tu používám jen na kontrolu prostoru za autem a dojetím k překážce na centimetr), jinak couvám jen podle zrcátek a to i v osobáku a nemám s tím absolutně problém. Ve zrcátku přesně vidím, kolik prostoru mám kolem auta na které straně a dá se tak bez problému zajet i do velmi těsného prostoru. Pokud se někdo motá půl hodiny na dvou metrech, tak to rozhodně není kvůli zrcátkům, ale protože prostě couvat neumí ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]