Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi těmito spojkami

Od: boban® odpovědí: 14 změna:

Jaký je mezi nimi rozdíl, ví někdo? Jsou to spojky vyhledané dle VIN kodu

automedik.cz/...

automedik.cz/...

doplněno 12.05.21 20:16:

Pro vůz Alfa Romeo 156 1.6 TS , rok výroby 1999

je tam ještě původní spojka -FIAT vyrobená firmou VALEO

porucha hydroložiska

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Koukni na hmotnost a je tam poznámka plast ;)

Radši Sachs a jinej obchod. Tenhle je drahej a ani se nenamáhaj se správným překladem...

hodnocení

@asd1

dík za radu, mám to na 22 let starou Alfu 156, kde došlo k poruše hydraulického ložiska. Kde nakupuješ autodíly ty, nemáš na tuhle spojku odkaz? Přehrabuju su eshopy a nevím co objednat

Automechanik se vymlouval, posouval termín, tak jsem vyhodil startér, osy,řazení, nápravnici a sundal převodovku. Kastle je chycená korozí, tak asi nemá cenu něco drahýho.

hodnocení

@asd1

jen tak pro zajímavost, je to originál spojka-FIAT-by VALEO, odešlo hydroložisko(po 22 letech)

asd1

Když to máš venku tak koukni na OE číslo toho ložiska a dal bych stejný (hlavně mate info o senzoru apod.) .. Sachs, Valeo, Luk - špatný neni ani jedno, nejradši mám Sachs a zatim drží všechno..

Beru od Carda nebo Motora, příp. Pema - dobrý ceny a žádný ojeb.. Cardo obvykle nejlevnější, ale dost dílů nemaj v nabídce..

Pokud jde o cenu tak jestli je dobrá lamela tak možná vyměnit jen ložisko.. Ale je riziko že to brzy budeš dělat znova.. Nebo možná ne.

Ložisko ca 1600,- vyskakujou mi dvě verze (nevim přesně co máš za motor/ převodovku). Nejlíp zjistit OE čísla podle VIN a hledat podle nich..

Spojková sada SAC/...

ALFA ROMEO 156 (9/...

hodnocení

@asd1

DÍKY

Dle VIN kodu jsem hledal taky, vyšel mi obrázek(ten přikládám) rozkresem dílů spojky a nějaká čísla k ložisku, lamele a přítlačáku. Ale stále se v tom motám, co koupit.

VIN kod karoserie je ZAR93200001138946

TOVÁRNÍ ZNAČKA/TYP/VARIANTA/VERZE

ALFA/ 932/A 4000/14

MOTOR 1600 T.S.(AR67601) (M1)

Rozdíl mezi těmito spojkami
hodnocení

OE ČÍSLA částí SPOJKY DLE VIN auta

Rozdíl mezi těmito spojkami #2
asd1

60815045 je samotná lamela to nechceš, sada vyjde výhodněji..

46527681 je sada lamela + přítlačák, takže tu ano a bude pasovat.

ložisko je pozice SGR.21207 a číslo bude na jiným obrázku.. Ložiska jsou asi dvě verze tak potřebuješ upřesnit.. Možná pasujou obě.. Dá se i opsat číslo z původního

hodnocení

na ložisku jsou jen tyto udaje

Valeo-made in France

339-06-17

SNR VALEO BB 40612S09

ale tyto údaje nedávají smysl po zadáníí do prohlížeče. Možná moc staré díly a značení bylo jiné

hodnocení

@asd1

dík, už objednávám, dávám na tvou radu a kupuju vše od SACHS *palec*. V sadě by měl být 1gr maziva na hřídel po které jezdí hydroložisko

jak jsi dohledal ty OEM kody z mého VIN čísla vozu? Abych s tím příště nemusel otravovat při hledání dalších dílů...

Jinak ještě ta část hydroložiska, co je přišroubovaná k převodovce, byla napatlaná nějakým červeným tmelem, asi aby se chránilo valivé ložisko hřídele převodovky, to je taky asi nutnost viď?

asd1

Podle kódu motoru..

Ale podle VIN jsem našel jiný, je to v katalogu převodovce... Ty píšeš o hydroložisku tohle je mechanika...

TRANSMISSION INNE/...

46465174 Vysouvac/...

hodnocení

2x

U toho levnějšího je uvedeno v poznámkách "bez senozoru" - tam bych viděl rozdíl...

hodnocení

dík, ale tam ve spojce být senzor nemá. Snad jen senzor v převodovce, co spíná couvací světla

Nwevím ale tu spojku co máte v v prvním odkazu koupíte zde : voton.cz o 200kč levněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]