Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění brzd

Od: miras1® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

ví někdo jestli má Fabie 1,2 na zadních brzdách servisní otvor na čištění brzd a tudíž se nemusí při čištění sundávat kolo a buben? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Brzdy když se čistí musí buben dolú otvor pro servis je blbost možná to nák vystříkali čističem na brzdy ale když do toho nevidíš je to naprd navic ten prach z paken vodsud bez sundaní stejně nedostaneš

hodnocení

2x

Ten otvor zezadu bubnů je kontrolní na stav obložení paken. Neslouží k čištění. Není to technicky možné.

Udělali z tebe vola.

hodnocení

1x
Buben musíte vždy sundat.
hodnocení

Díky a já to vysvětlím. Byl jsem ve značkovém servisu, kde mi mimo jiné ,, dělali čištění zadních bubnových brzd" a to mi samozřejmě účtovali. A já vím natuty, že mi zadní kola nesundávali. Na mou připomínku, že mi kola nesundávali a tudíž ani buben řekli, že nikoli a že to čistili čistícím sprejem servisním otvorem. No zkrátka si myslím, že mě pěkně natáhli. A ještě mi ,,měnili olej " a zjistil jsem, že měrka je pěkně tmavá . A na můj dotaz zda ho vůbec měnili, řekli že za práci ručí a že to je jak se spláchne část starého oleje. Tak už tam nikdy nepojedu a olej budu radši měnit sám. Prej značkový servis chacha. Díky.

Tak tě ojebali

Běžná praxe. Ve značkovém servisu mi na fakturu připsali "kontrola světel" (o nic takového jsem nežádal). Tak jsem se zeptal, jestli tedy svítí i přídavná dálková světla - odpověděli, že samozřejmě. Docela jsem je přivedl do rozpaků když jsem oznámil, že se teda budu muset někde zeptat jak můžou svítit světla, ke kterým ani nevedou dráty. S omluvou, že se asi technik spletl *zed* mi příslušnou částku z faktury odepsali.

break

Jedinej otvor tam je pro šrouby. Tím se dá i ten blbej buben nastavit. Vyčistit určitě ne

asd1

Tak to je těžkej ojeb.

Pokud je olej tmavej tak ho vyměnili půlku jestli vůbec. Filtr taky mohli jen utřít hadrem aby vypadal nově... Určitě vyměnit znova a jim bych to do ruky už nedal, ani jako reklamaci. Radši 700 za olej + filtr a udělat sám než to dát do ruky takovýmu píííp

Klasika autorizák, nic novýho. Kdysi jsem si taky myslel že se připlácí za kvalitu, ale několikrát mi předvedli že ne.

marty*
Tak to mě přivedlo k poznání , že autorizak nebrat a držet se garazniku. Mě autorizak měnil žárovky v SPZ,přitom to byl nesmysl a když sem vyměnil olej,tak drzkovali. Lepší si co nejvíc dělat sám.
xenofob

Například na Jarově technikům v servisu platí málo, proto mi při garančním servisu motorky pokaždé vyfakturovali při výměně oleje i nějaký čistič brzd XXL / na odmaštění/, k tomu deci brzdovky a dvě deci směsi do chladiče---jako kontrolu a doplnění provozních nápí...v ceně několika stokorun...když si měním olej sám doma v garáži, neukápně mi nic a pokud ano kapku otřu hadrem, určitě to není na celý XXL sprej...

technici v servisu to nafasují a pak to POSTUPNĚ ROZEPISUJÍ ZÁKAZNÍKŮM----ti to zaplatí a večer po šichtě celá balení náplní a čističů brzdy narvou do tašky a odnáší si to domů na své soukromé kšefty...kde si to vyúčtují pro sebe...

break

Autorizák není žádná výhra. Mám Focus ST že Švýcarska s vyplněnou serviskou. Vše pravidelně měněny s origo díly a rozvody nastavený na fixu *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]