Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepsání vozu na manželku po koupi aj

Od: dejv111® odpovědí: 10 změna:
Zdravím!
Dnes jsem byl v bazaru kupovat vůz z dovozu (má německy malý a velký techničák) a zelenou značku. Kupní smlouva je napsána na mě, v bazaru sjednána pojistka také na mě, abych mohl odjet. Rád bych, aby se majitelkou vozu stala manželka. Můžeme mezi sebou ještě dnes uzavřít kupní smlouvu a ona se tak stala majitelkou? :) Žena by pak musela sjednat novou pojistku a já zrušit svoji? Ještě jsem ji nezaplatil. Jak prosím postupovat? Vím, že pak musím zajet na STK+emise a na úřad sjednat český techničák. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Na registru vozidel nechte napsat auto rovnou na manželku, měli by vám tam i poradit. Jde to bez problémů a hlavně bez další kupní smlouvy!

Na koho je sjednaná pojistka není podstatné, hlavně že má auto sjednané PR. Až bude zapsáno na manželku, zavolejte na pojišťovnu a oznamte jim změnu vlastníka, pojistník by mohl zůstat stejný. Oni vám řeknou, zda to stačí nebo budou chtít něco měnit. Vím, že se v poslední době, snad na přelomu roku, něco měnilo co se majitele a pojistníka týká, ale jelikož se mě to netýká, nezajímal jsem se o to.

doplněno 09.05.21 20:52:

@dejv111. Úplně nejlepší by bylo aby si žena přihlásila auto na sebe sama, tedy jděte tam oba. Jste manželé, tak snad to pro vás není problém.

hodnocení

Skvěle satame, díky! A potřebuji plnou moc od ženy nebo prostě nadiktuji na úřadě jméno a rodné číslo ženy?

hodnocení

4x

Prostě po provední dovozevé TK při přihlašování na úřadu rovnou necháte zapsat na manželku, PR si vyřešte sami není nutné aby majitel-provozovatel byl i pojistník.Jinak nějakou smlouvu o darování či KS není potřeba-důležité je splnění povinností a to při prodeji -zápis změny do 10prac.dnů, což není Váš případ. jen prosím Vás neudělejte stejnou chybu jak se tu na to jeden člověk ptal-névé RZ dal na sdečku a jednu za čelní sklo, sundal převozku a jel "na výlet"!Je to o ŘP do čistírny!

09.05.21 20:47
hodnocení

Díky! *palec*

hodnocení

Rád bych Vás rádci poprosil ještě o jednu informaci, ať nezakládám nové vlákno. Jak jsem psal, nyní mám německý techničák a technická auta končí v září tohoto roku. Můžu ještě před registrací na úřadě zajít udělat TK+emise a poté zajít na úřad s tím, že další technická bude autamticky počítána na dva roky a nebo musím nejdřív na evidenčku, pak na úřad a až pak na TK+emise?

Součástí TK je evidenční kontrola, ta platí 30 dnů pro zápis na úřadu.

U dovozu není platnost EK (jako součást TK) časově na 30 dnů omezena.

hmm, pro mne novinka- díky, dobré vědět.

hodnocení

Tak auto jsem úspěšně ve čtvrtek protáhl TK+E a ihned nechal zaregistrovat na úřadě (na manželku). Co jsem ale nikde nevyčetl je, zdali s autem můžu jezdit či nikoliv. Mám pouze zelenou značku, která končí 19.5. a potvrzení o zaplacení registračního poplatku. Jak teď vlastně mohu nebo nemohu auto užívat? Původní malý a velký techničák nemám, úřednice si nechala u sebe i "zelenou" kartu (to ale není problém, vytiskl jsem si novou). Stačí jako doklad potvrzení o zaplacení registračního poplatku, kde je uveden VIN vozu? Děkuji.

xenofob

jezdit samozřejmě můžete, ale stačí se podívat do zákona, co má mít řidič u sebe při jízdě...osvěvdčení o registrac, to nemáte...takže s rizikem možné pokuty klidně jezděte

vzhledem k tomu že převozní značka byla vydána 9.5., už víc jak týden od zakoupení tím jezdíte bez registarce v čr task v tom klidně pokračujte do toho 19. Pak je to na zákaz řízení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]