Nejste přihlášen/a.
Na registru vozidel nechte napsat auto rovnou na manželku, měli by vám tam i poradit. Jde to bez problémů a hlavně bez další kupní smlouvy!
Na koho je sjednaná pojistka není podstatné, hlavně že má auto sjednané PR. Až bude zapsáno na manželku, zavolejte na pojišťovnu a oznamte jim změnu vlastníka, pojistník by mohl zůstat stejný. Oni vám řeknou, zda to stačí nebo budou chtít něco měnit. Vím, že se v poslední době, snad na přelomu roku, něco měnilo co se majitele a pojistníka týká, ale jelikož se mě to netýká, nezajímal jsem se o to.
@dejv111. Úplně nejlepší by bylo aby si žena přihlásila auto na sebe sama, tedy jděte tam oba. Jste manželé, tak snad to pro vás není problém.
Prostě po provední dovozevé TK při přihlašování na úřadu rovnou necháte zapsat na manželku, PR si vyřešte sami není nutné aby majitel-provozovatel byl i pojistník.Jinak nějakou smlouvu o darování či KS není potřeba-důležité je splnění povinností a to při prodeji -zápis změny do 10prac.dnů, což není Váš případ. jen prosím Vás neudělejte stejnou chybu jak se tu na to jeden člověk ptal-névé RZ dal na sdečku a jednu za čelní sklo, sundal převozku a jel "na výlet"!Je to o ŘP do čistírny!
Rád bych Vás rádci poprosil ještě o jednu informaci, ať nezakládám nové vlákno. Jak jsem psal, nyní mám německý techničák a technická auta končí v září tohoto roku. Můžu ještě před registrací na úřadě zajít udělat TK+emise a poté zajít na úřad s tím, že další technická bude autamticky počítána na dva roky a nebo musím nejdřív na evidenčku, pak na úřad a až pak na TK+emise?
Tak auto jsem úspěšně ve čtvrtek protáhl TK+E a ihned nechal zaregistrovat na úřadě (na manželku). Co jsem ale nikde nevyčetl je, zdali s autem můžu jezdit či nikoliv. Mám pouze zelenou značku, která končí 19.5. a potvrzení o zaplacení registračního poplatku. Jak teď vlastně mohu nebo nemohu auto užívat? Původní malý a velký techničák nemám, úřednice si nechala u sebe i "zelenou" kartu (to ale není problém, vytiskl jsem si novou). Stačí jako doklad potvrzení o zaplacení registračního poplatku, kde je uveden VIN vozu? Děkuji.
jezdit samozřejmě můžete, ale stačí se podívat do zákona, co má mít řidič u sebe při jízdě...osvěvdčení o registrac, to nemáte...takže s rizikem možné pokuty klidně jezděte
vzhledem k tomu že převozní značka byla vydána 9.5., už víc jak týden od zakoupení tím jezdíte bez registarce v čr task v tom klidně pokračujte do toho 19. Pak je to na zákaz řízení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.