Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,
potrebuju porad brzy budu kupovat ojete auto v inzeratu bylo psane ze STK plati do 7/2011, se znamim jsem se bavil a rikal ze nez auto budu prepisovat musim udelat evidencni kontrolu a ze pri ni mi udelaji novou technickou kontrolu,...je to pravda? je pravda ze na evindenci mi hned udelaji STK?
dekuji
V podstatě ano. Kupovala jsem auto a před převodem jsem jela na evidenční kontrolu a technik mi hned nabídl,že mi udělá technidkou, sice se měla dělat až cca za měsíc. Ale ušetřila jsem měla jsem to levnější, a při jedné cestě.Vše dopadlo OK ještě ten den jsem stihla auto přihlásit i pojistit. Byl to úspěšný den. I když jsem na technickou jela do jednoho města a na přihlášení do druhého. Byla jsem na sebe hrdá ,že jsem to dokázala.Manžel nebyl doma ,tak jsem ho mile překvapila.
Pokud má auto platnou technickou kontrolu, tak bude jen ta evidenční. To znamená, že bude kontrola čísel motoru, karoserie atp. nic víc. S dokladem o evidenční kontrole pak jdete k úřednici na přepis auta na své jméno. PT /stařenka/
To já měl větší "štěstí".
1. Na evidenčce aktivní technik zjistil, že auto má ABS, ale v techničáku tato rubrika není vyplněná a zapsal to do protokolu a poslal mě za technikem magistrátu.
2. Technik magistrátu prohlásil, že se jedná o závažný zásah do vozidla (brzdový systém), když auto fyzicky ABS má, ale v papírech to není a poslal mě za zástupcem výrobce.
3. Ten mě odkázal na libovolný jejich akreditovaný servis, kde auto prohlédnou a oni na základě jeho protokolu určí, jedná-li se o jeich opomenutí při zápisu do techničáku (pak neplatím nic), nebo něco jiného.
4. V akreditovaném servisu auto vidět nepotřebovali, dle čísla VIN řekli, že auto má mít ABS a jedná se o opomenutí zástupce výrobce. Vytvořili o tom protokol, který poštou poslali zástupci výrobce.
5. Zástupce výrobce vytvořil protokol, že dané auto ABS má mít.
6. Autorizovaný servis obdržel protokol, pro který jsem si na tel. vyzvání zajel.
7. Technik magistrátu na základě protokolu od zástupce výrobce zapsal do velkého tech, průkazu "ABS: ANO"
8. Úředník magistrátu mě zapsal jako majitele do registru a vystavil malý techničák.
Kdo má rád pohádku o slepičce a kohoutkovi a aktivní úředníky, má o zábavu postaráno.
tohle je taky paradin pripad ale lepsi resit problemy hned nez kdyz je pozde, ale zase na druhou stranu vina nebyla na Vasi strane a odskakal jste to vy (cas, penize, ...)
Pravdu má pt®. Omlouvám se kytko ,ale pokud je technická platná ještě více než rok stačí opravdu jen evidenčka.
já ale měla jít na technickou za měsíc,jak jsem tam psal, tak mě technik ušetřil cestu, abych tam za měsíc nemusela znovu
Samozřejmně pokud technická končí tak jste to udělala správně. Já jen že tazatelka psala,že je technická do 7/2011 tak aby ji nedělala zbytečně.
aha nyní to čtu ještě jednou, pardon, pán to má platné do příštího roku, tak to nemusí technickou, omlouvám se.
evidenční kontrola je druhem technické prohlídky a zákonnou podmíniou registrace, s tím zda má auto technickou prohlídku na rok, čerstvou na dva, nebo jen na dva měsíce to vůbec nesouvisí...přistavit auto na STK v pravidelných intervalech je povinen ze zákona provozovatel vozidla, i kdyby byla platná jen rok nebo měsíc, pro potřeby registrace se předkládá protokol o evidenční kontrole. Jiná situace by nastala, kdyby auto neměšlo platnou technickou prohlídku, pak by nešlo zaregistrovat...Takže PLATNOU TP, méne než rok, více než rok, měsíc, to jsou hlouposti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.