Zdravim mám dotaz Kodiaq 2.0 TDi najeto poctivě 114 tis Km stává se že chladici kapalina úplně zmizí z nádobky rozsvítí se za jízdy kontrolka a hláška: Zkontrolujte hladinu chladící kapaliny. Zastavím otevřu kapotu jak začnu povolovat víčko nádobky začne unikat tlak a pomalu se vraci chladicí kapalina zpět až do úplného povoleni víčka na hladinu MAX. Dotahnu a jedu dál a po cca 150 km znovu.. chladíci kapalina se neztrácí - nemusím dolévat. Dal jsem auto do servisu vyměnil mi vodní pumpu... Jel jsem dnes s vozíkem Brno - Praha - Brno a při cestě zpět opět začala kontrolka svítit a stačilo zastavit povolit víčko od nádobky voda se pomalu vrátila zpět do nádoby po MAX a po nastartování ok. Má někdo zkušenost nebo řešil stejný problém? Děkuji za rady
Mohlo by to dělat víčko vyrovnávací nádržky, tedy přetlakový ventil, který správně neotevře při zvýšení tlaku se zvyšující se teplotou; tlak kapaliny zvětší průměr hadic (v nich se "schová" část kapaliny) a "vzduch" v nádržce vytlačí kapalinu pod MIN...Když otevřete uzávěr a kapalina se vrátí na MAX, "odněkud" se musela vrátit... Zkuste výměnu víčka...nejrychlejší metoda...
lukaskodiaq
Děkuji za Vaší odpověď. To bylo první co se udělalo nové víčko nádobky. Ještě před tím než se měnila vodni pumpa... Servisák si myslel že to bude dělat víčko koupil tedy nové, ale nepřestalo to.. pak se dělala vodní pumpa...
Tak v tom případě bych se zaměřil na pryžové díly v systému chlazení, které se mohou nafouknout; není některá hadice deformovaná tlakem? Chtělo by to kontrolovat ale až při vzniku problému...nebo po natlakování systému na provozní hodnotu v dílně...
lukaskodoaq
Takže myslíte nechat udělat tlakovou zkoušku v autorizovaném servise? Mě pořád napadá zda to nebude těsněni pod hlavou - ale to by se asi voda ztrácela.
Pokud se voda vrací a nic nedoléváte, únik nebude...problém s těsněním pod hlavou? Musíte dolévat...a to u vás není...
lukaskodiaq
Nee dolévat nepotřebuji. Spíš tak po cca 150km ujetých se rozsviti kontrolka a zobrazi hlaska zkontrolujte hladinu chladicí kapaliny... otevřu kapotu. Povolilm víčko nádobky. Začne unikat tlak a pomalu se vraci voda do nádobky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.