Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení situace

Od: fantoczi odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Nejsem si uplne jisty touto situaci viz foto. Prijizdim po hlavni a chci vjet do arealu. Napravo je rada aut vyjizdejici z parkoviste supermarketu. Jak by jste resili vcetne cesty z arealu. Dekuji.
Řešení situace

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle místa, kolony v protisměru a dalších okolností. Protijedoucím je samozřejmě nutno dát přednost, ale může se najít nějaký slušný řidič který nechá místo pro průjezd . Nebo dojet k supermarketu,kolonu předjet zprava a odbočit.Nebo prostě stát a čekat až všichni odjedou

hodnocení

0x

Z fotky není moc poznat. Dodej GPS nebo solidní mapový podklad.

doplněno 07.05.21 20:49:

Úplně špatně řešené připojení parkoviště supermarketu na hlavní komunikaci. Ten, kdo to vymyslel, byl asi po pořádném mejdanu a řekl si "vždyť tam se jezdí pomalu a oni to zvládnou". Výsledkem je veliká a neuspořádaná "jakokřižovatka", na které není řidičům jasné vůbec nic. Těžko budete vysvětlovat řidiči, který vyjíždí od supermarketu, že by měl dát přednost řidiči, který odbočuje z hlavní ulice do (jakéhosi) areálu a přitom křižuje jeho směr jízdy.

Přestože jsem dost podstatnou část života strávil jako dopravní inženýr PČR, nedokážu říci, jak by se tady mělo jezdit podle Pravidel provozu na PK. Snad by mohlo pomoci jasné vodorovné dopravní značení, ovšem když jsem se pokusil ho vymyslet, nepovedlo se mi to. Na této "křižovatce" prostě nelze legálně skloubit jednotlivé různé pohyby vozidel tak, aby uzel za každých podmínek fungoval. Pokud to někdo vyřeší, aniž by uzavřel vjezd do areálu a přesunul ho jinam nebo aniž by uzavřel tento vjezd na parkoviště supermarketu, označím ho za géniuse.

doplněno 08.05.21 18:51:

@fantoczi: Těžko tam může platit přednost zprava. Je tam hlavní PK, výjezd z parkoviště - patrně účelová komunikace - a výjezd z areálu, kde vyjíždějící vozidlo by mělo dávat přednost všem. Prostě paskvil.

fantoczi
07.05.21 17:28
hodnocení

Řešení situace #2
fantoczi
hodnocení

Ja mam par set tisic km odjeto, ale v tomto miste je mi to opravdu neprijemne. Odbocim doprava, zastavim a ti lidi na me cumi jak na blazna. Tak samo jak jedu z arealu ven tak uplna ignorace, jak kdybych se nekam cpal z vedlejsi silnice. Podle meho usudky by melo platit prednost z prava. Ale opravdu si tim nejsem jisty. Naposled pri vyjezdu jela pani vedle me az po caru hlavni silnice a uplny nezajem . Je tam nastesti pomerne dost siroka plocha, ale i tak...
fantoczi
hodnocení

A vyjezd z arealu neni ucelova komunikace? Jsem se docetl totiz neco jineho...
fantoczi
hodnocení

Tak samo mame v praci tecko a na obou stranach jsou vjezdy do arealu. Takze zde plati anarchie , kdo deiv slapne na plyn, tak je vitez?

Pokud se budu řídit definicí křižovatky podle §2 písm.w) z. č. 361/2000Sb., pak se v případě, o kterém diskutujeme, nejedná vůbec o křižovatku. Jak se k sobě budou chovat řidiči, vyjíždějící od supermarketu a z areálu Quality Servis s.r.o. není podle z. č. 361/2000Sb. definováno.

Mmch, jaké je dopravní značení na vjezdu/výjezdu do/z areálu QS, pokud tam nějaké je?

fantoczi
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]