Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je povinnost mít samolepku CZ na autě při cestě do zemí EU?

Od: zdenek2® odpovědí: 12 změna:
Když pojedu na Slovensko, což je země EU, musím mít na autě samolepku CZ?
Musím ji mít, když mám staré bílé registrační značky?
Chci znát zákon či vyhlášku, který to výslovně nařizuje, protože všude čtu, že tato povinnost mít nálepku CZ byla v zemích EU zrušena.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

3x

zakon neznam ale myslim ze to bude nutne jen v pripade prave tech starych SPZ, na novejsich je CZ

hodnocení

1x

A Vy jste nestudoval předpisy před složením zkoušek na danou skupinu ŘP?

Pokudm máte SPZ pak musíte mít ještě MPZ.Pokud máte RZ,pak MPZ není třeba!

hodnocení

Já studoval předpisy před více než 30 lety, když ještě existovalo Československo.
Jinak SPZ a RZ jsou prý to samé.
garaz.cz/...

Pane "diesel", proč ten arogantní a útočný dotaz v první větě odpovědi? Tazateli i ostatním by úplně stačila ta druhá věta odpovědi!

Vítovec- jednoduché proč -projděte kolik dotazů, které zde dotyčný má a skoro VŽDY 1. odpověd správné a hledá stále nesmysly-viz třeba toto : SPZ a RZ jsou prý to samé.
break

Proč na toho idiota reaguješ?

zdenek2...Pochybuji, že se ti blíží 50 let. Spíš se chováš jako kdyby ti bylo 20.

xenofob
hodnocení

1x

zakladním předpisem je vídeňská úmluva o silničním provozu, z ní pak vychází § 30 vyhlášky č. 343/2014 Sb

hodnocení

1x

A ze zkušenosti, dosud mně na žádné hranici mimo EU nebuzerovali, že nemám oválnou nálepku CZ. To CZ v modrám pásku stačí už i mimo EU. A na druhou stranu - koukněte na auta ukrajinců, srbů, švýcarů - mají své ekvivalenty RZ a oválnou nálepku nepoužívají.

nikd*
hodnocení

0x

Pokud máte SPZ na které je to napsané tak nepotřebujete.

pak ovšem nemá SPZ ale RZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]