Máte někdo zkušenosti s pokutou za parkování? Když to jdete vyřídit osobně, jestli vyjde levněji, nebo je to jen ztráta času? Dostala jsem 400kc. Naše úřady jsou zásadně na místech, kde se nedá parkovat, či platit vysoký poplatek za parkování, 50 Kč /h. Může to trvat i více než hodinu, což je běžné. Autobus, metro... cca 70 Kč. A to vše bez jistoty, že pokutu neplatíte, či méně. Nevím. Nemám zkušenost, proto se ptám. Děkuji za odpovědi bez ironických poznámek.
Parkujte dle platné legislativy a pokutu Vám nikdo nedá.
Zaplaťte a vemte si poučení do budoucna.
Nemáte 50Kč na parkování či 70Kč za autobus, ale máte 400Kč na pokutu. Je to zvláštní matematika, ale já už jsem školu ukončil před dávnou dobou, tak je to asi dnes jinak.
Dnes je to stejné jako dříve. Švejkovina a vychc.nost.
motak
Evidentně jste nepochopil. Paní se ptá,jestli když zaplatí rovnou, tak to bude výhodnější,než když si o tom zajde popovídat. Když to vyřeší domluvou bez pokuty, tak se jí to vyplatí dat stovku za parkování. Když to ani teoreticky levnější nebude nebo třeba o stovku. tak se jí to samozřejmě nevyplatí...
motak: Když si "zajde popovídat", tak to v tom "velkém městě" může být slušná ztráta času. Je tedy otázka, za jakou hodinovou sazbu tazatel(ka) dělá a nakolik si cení hodiny (či více) svého času. Může se stát, že i když nakonec pokutu platit nebude (o čemž pochybuji), stejně prodělá.
No můžete to nechat do správního řízení, pak ale zaplatíte (pokud se neumíte vyvinit)daleko víc-horní hranice přestupku + zaplatit správní řízení.
Jinak u našeho úřadu není problém s parkováním!a MHD 70 kč? si děláte kozy ne? 30min lístek 26kč a jedete do 30 minut trmawajka-metro i bus, s přestupy nebo se to za poslední měsíc změnilo?
motak
Třeba není z Prahy,tak musí koupit vicezonovy...a každopádně předpokládám,že se paní i hodlá vrátit zpátky,takže je tech vašich 26kc mimo.
Přehlídl jsem,že rozmístili v ulici cedule,že se bude provádět čištění.Policie mi dala upozornění za stěrač.Došel jsem s ní na středisko Mě.P..Tam jsem se poníženě kál,zaplatil 100 Kč.
JABRAKA
astik
Je to jednoduché: vjezd na náš soukromý pozemek byl zablokován, proto jsem parkovala vedle a dostala pokutu. A jako vždy se zde najde nějaký hnidopich. Ostatním děkuji. A kdo zná Prahu ví, že jít zde na úřad je téměř horor. Především co se týče parkování či MHD (někdy jsou to i tři-čtyři přestupy).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.