Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam za sebou 2 jizdy v autoskole a narazil jsem, ze mi dela problem pripojovani se do prubezneho pruhu. Tu teorii znam, je treba vyuzit celou delku pripojovaciho pruhu, nabrat co nejvyssi rychlost a neohrozit nebo neomezit vozidla jedouci v prubeznem pruhu. Stalo se mi vsak, ze auto jedouci v prubeznem pruhu jelo rozhodne vic, nez v danem useku bylo povoleno (max 90km/h) v pripojovaku jsem se tedy dostal na 90 byl jsem skoro uz na konci a to auto jedouci v prubeznem pruhu mne dojelo a ja v tu chvili nevedel jak zareagovat protoze v tesnem zavesu za nim jeli cca stovkou dalsi 2 auta. Takze ja podle pravidel dosahl co nejvyssi povolene rychlosti v danem useku, ale kdyz ostatni jedou rychleji tak co mam delat
Hlavně se nenechat vytočit a zachovat klidnou hlavu. Já osobně rozhodnutí jak se připojit mám v hlavě na začátku toho připojovacího pruhu. Protože se rozjet a teprve na konci či v druhé polovině připojovacího pruhu toto řešit je již pozdě. Ideální je srovnat rychlost a pak se zasunout mezi vozidla. Samozřejmě vím, že takto se to řekne jednoduše, ale když člověk narazí na někoho do chce udělat naschvál či prasárnu, tak řidič musí improvizovat. Ale jakmile se musí zastavit vozidlo v ruhé polovině či na konci připojovacího pruhu, tak musíte dávat pozor na vozidla v pruhu kam se chci dostat, ale jsem zároveň překážkou pro vozidla ve svém připojovacím pruhu.
Vložils příspěvek do oddílu zákony a předpisy. Podle zakonů a předpisů budeš jezdit pouze v autoškole.
V reálném provozu je hodně situací, které musíš vyhodnocovat svým rozumem a předchozími zkušenostmi. Kdybys měl posuzovat každou situaci podle přesného znění zákona, tak se zblázniš a nikam nedojedeš.
První cos měl udělat, probrat to s instruktorem, který seděl vedle tebe. On tu situaci viděl a mohl by ti poradit hned.
Takto opožděně řešit situaci, kterou třeba už tento rok nezažiješ je zbytečný a příští rok už ji budeš řešit jinak.
A k tvému dotazu: vůbec nemusíš využít celou délku připojovacího pruhu, ani nemusíš dosáhnout maximální povolené rychlosti. Prostě zrychlíš, podíváš se do levého a zpětného zrcátka a dáváš blinkr. Pak buďto někdo udělá místo nebo musíš zpomalit a počkat až v průběžném pruhu bude místo nebo musíš ještě víc zrychlit a zařadit se před ně. Záleží na tobě na co si troufneš. Ale protože jsi v autoškole, tak se uč řidit auto slušně a defenzivně. Možná přijedeš do cíle o pár minut později, ale přijedeš a budeš zdráv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.