Dobrý den, do jakých litých kol pasuje tato matka z obrázku? Bylo mi řečeno, že to co je na matce označeno šipkou tam možná nemá být. Nevěděl by to někdo? Děkuji
Plovoucí matka na kolo s kuželovou dosedací plochou která je zničena. Používá se při montáž kola jiné rozteče než je rozteč auta. (Při podobné rozteči např 4x98 a 4x100) doplněno 05.05.21 09:51: Tak nedalo mi to a asi ne tak úplně KOLOVÁ MATICE M14X1,5 FORD, LAND ROVER, JAGUAR, KUŽEL POHYBLIVÁ, KLÍČ 21, DF03-MW UZAVŘENÁ, VÝŠKA 31 Matice na kola rozměr M14x1,5 mm typ DF03-MW uzavřená s pohyblivou kuželovou dosedací plochou pro litá alu kola značky automobilu Cadillac, Ford, Jaguar, Land Rover. Celková výška 31 mm. Klíč 21 mm
Pozor je rozdíl pohyblivá a plovoucí. Radiální posun umožňuje jen plovoucí. Pohyblivá ne, ta středí do osy stejně jako pevná matka; jen se matka netočí po kole (ocel - hliník), ale podložka stojí a točí se tělo matky (ocel na ocel)
Vzhledem ke čtyřhranu to asi nebude matice kol na auto. Napovídá tomu i ten dělený kužel s rozdílnou velikostí.
doplněno 05.05.21 10:09:
@asd1: Prohlédni si fotku u dotazu. Na šestihranu by byly vidět určitě 3 plochy. Takže podle mě je to čtyřhran. Kolová matka to snad může být, ale v životě jsem takovou neviděl. Ani ta kombinovaná dosedací plocha mi nic neříká a moc se mi nezdá.
doplněno 05.05.21 12:19:
Zbytečná debata. I když je fotka zblízka, je z ní jasné, že ty 2 plochy svírají pravý úhel a tedy se jedná o čtyřhran. Dále o této zbytečnosti nediskutuji.
Dobrý den, matice je z Forda fusiona a je to asi M12, 1.25 Vadí to něčemu, že je ten rantl na té matici poškozený? Může to mít na něco nějaký vliv? Pěkně tam sedne a dotáhnu kolo. Děkuji
Pokud se ten rantl opírá o dosedací plochu v ráfku tak to vadí. Pokud se rantlem nedotýká tak nevadí (dotýká se jen tim otočným kroužkem). Jak přesně máš ráfek se musíš kouknout sám..
petko
Dobře, podívám se na to jak se ta matice dotýká, je to do ALU kol.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.