Nejste přihlášen/a.
Zdravím,potřebuji poradit,mám favorita rv 1994,jednobodové vstřikování.Začlo mi to žrát přes 10l,běžně jsem jezdil za 7l.
Podezříval jsem lambdu,tu jsem koupil novou (orig. Bosch),dále jsem preventivně vyměnil termostat,moc to nehřálo.Bohužel spotřeba neklesla.Když se podívám po sundání vzduchového filtru na klapku pod vstřikovací trysku při volnoběhu,je vidět že se tam tvoří malý film benzínu,nevím zda je to dobře.Vím že by mi pomohla diagnostika elektroniky,ale ve třech okolních servisech mi řekli,že na fáčka nemají koncovku pro vyčtení chyb (nebo se jim do toho nechtělo).Máte s tím nějaké zkušenosti?Případně nevíte jestli se musí elektronika motoru nějak restartovat nebo sama přejde z nouzového režimu,či po jaké době od připojení nové lambdy?
Děkuji za rady
doplněno 25.11.12 14:47: pardon,pod titulek jsem napsal omylem favorit,je to forman,ale to je asi v tomto případně jedno
Odpoj baterku tak na den (čím déle, tím lépe). Mělo by stačit i přes noc. Stačí odpojit jen mínus svorku. ECU ztratí paměť a načte tovární hodnoty. Diagnostická zásuvka je za nádobkou s aktivním uhlím. Je to před motorkem stěrače za tou černou nádobkou. Je na ní nasazená slepá krytka a má asi 5 pinů. Spíš se jim nechtělo, protože stačí propojit pár drátky se zásuvkou Vagu.
Spotřebu zvedá některá seklá brzda, pak špinavý vzduchový filtr (měnívá se s olejem),neseřízené ventily,některé nefunkčí čidlo (nouzový režim),špatný stav zapalovacích kabelů a svíček,ethanol,...
Redukci vyrobit nebo koupit. Popř. zajet tam, kde ji mají a připojit.
doplněno 25.11.12 14:52:Ta diagnostika bude třeba. Tuším, že některé druhy závad se zapisují do EEPROMKy.
doplněno 25.11.12 20:00:Ta svíčka může jít klidně na půl. Zbytek jiskry jde bokem a pak nepálí takovou silou.
pokud motor relativně ze dne na den začne "baštit" o dva tři litry víc-je většinou problém v zapalování-prostě přestane pálit jeden(dva) válce a je to...Takže omrknout zapalování,kabeláž-a to poměrně jednoduchou metodou-na motoru v chodu vezmu rozprašovač s vodou a jemně(fakt decentně,žádný kýble...) ostříknout zap.kabely ke svíčkám-v okolí kabelu budou takové malé jiskřičky(což je důkaz,že kabel fachčí)...Pak postupně u studeného motoru vyšroubovat jednu svíčku za druhou-musí být suchá(pokud ne-je velmi pravděpodobné,že je propálená,tudíž k.o.-dát novou) a mít takovou jakoby skořicovou barvu elektrod,pak je o.k. a napojením na vysokon.kabel a opřením o víko ventiů zkusit jiskru zapnutím zapalování klíčkem...Něco bude špatně,uvidíte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.