Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měl jsem spz za čelním sklem

Od: davidbl odpovědí: 20 změna:
Zdravím, dneska jsem konečně vyjel se svým novým autem, které jsem nedávno koupil. Všechny potřebné papíry jsem měl. Jel jsem dál od svého místa bydliště pro kamaráda který potřeboval nutně vyzvednout. Strhnul jsem chvíli před jízdou převozní značku a SPZ jsem měl pouze za předním okýnkem a druhou na zadní sedačce. Cestou zpět mě zastavila policie a do týdne mi příjde pozvánka na úřad kde to budu muset celé vysvětlit. Poradíte? Jaký trest myslíte že mně postihne a co bych měl popřípadě říct, aby mi nesebrali papíry? Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd®
hodnocení

7x

Minimum je 5k a půl roku bez papírů... Vysvětlovat můžeš co chceš aby to bylo to minmum a ne 10k a rok..

hodnocení

4x

Zadržení řidičáku je téměř jisté. Prachy tolika nevadí.

hodnocení

3x
Kdybys tam nechal tu převozní značku, nejspíš by to vůbec neřešili. Absolutně nechápu racionální důvod jízdy zcela bez značek. Jinak pro uklidnění, ten půl rok bez řidičáku je minimum. Pod toto úředník nemůže jít. Doporučuju žmoulajíc čepici vše vysvětlit, abys sis vysloužil jen spodní hranici trestu. A za "blbost" to považuješ jedině ty. On je to totiž velmi vážný přestupek s patřičnými následky.

*smich* Žmoulajíc čepici *smich* Pobavilo.

hodnocení

2x

Každá rada drahá... A to doslova - zkus www.prestupkoverizeni.cz

db
hodnocení

Děkuji, zkusím.
asd1

RZ za vokýnkem/ nasedačce moc nevokecáš... A promlčení trvá docela dlouho.. Spíš hledej řidiče co tě bude půl roku vozit.

xenofob
hodnocení

2x

firmy jako přestupkoveřizení mají české soudy zmáklé, včetně jejich obstrukcí, na všechny jsou judikáty a se všemi se doudy dávno vypořádaly...

podobné případy v minulosti řešily soudy, zásadní tozdíl byl v tom, že řidič např, jednu SPZ ztratil a v nouti potřeboval odjet..vyrobil provvizorní značku a tou provizorně označil auto...soud pak říká, že značka sice nebyla originální, ale řidič se snažil udělat vše pro to aby vozidlo zůstalo identifikovatelné...

samožejmě pohodit SPZ na sedačky a nic neřešit, to je jiné kafe a ten zákaz řízení je zde na místě...

hodnocení

1x

Asi takhle-říci můžeš co chceš ale trest nemine.Maximálně okecáš na spodní hranici. Je sice nesmysl, že je za nepředpisově umístěnou RZ takvý trest ale s tím nic neuděláš-tedy jen oslovit svého poslance za změnu zákona.

davidbl
hodnocení

Takže se mám připravit na to, že budu bez papíru? Přijde mi to docela smutný, když jsem ten den si to chtěl jet přidělat a kvůli týhle blbosti přijdu o papíry.

Kvuli tyhle blbosti...jiste tim mas na mysli svoji blbost.

Jednou je to jasne dany, vsude se o tom pise, ze policajti po tom jdou...co si jako cekal?

To to neslo pridelat pred jizdou? Kazdopadne vymluvu, ze si to ten den chtel udelat bych ani nezkousel.

re4zon
Kdybys tu znacku nemel za oknem, ale v kufru a nic jim nerikal, mohlo te to stat jen par stovek. No snad to bude aspon pouceni pro nekoho, kdo si to tu precte. Jeste se zeptej na 30kmh.cz

Re4zon - nesmysl stejný postih se značkou v kufru, bezez značky nebo s RZ za sklem.Vše je hodnoceno jako jízda bez RZ !

asd1

Před odjezdem kontroloval a upadla cestou...

re4zon
@diesel A zavineni mas kde, kdyz tam byla, drzela a najednou tam neni? Maximalne "jine poruseni povinnosti" do dvou litru a hlavne bez bodu a ridicaku.
asd1

Přesně tak.. Akorát se značkou za vokýnkem to moc nejde použít *smich* Zbývá leda krajní nouze, řídil někdo jinej (kdosi šlohul doklady i auto a jen mi je podobnej), nebo protahovat až do promlčení, případně najít procesní chybu aby to celé spadlo (asi ne)..

Pro dobrotu na žebrotu, taxík by vyšel levněji a hlavně ty papíry v čistírně...

To snad nemyslíš normálně? upadlá za sklem a druhá na sicně? no jasně upadly obě cestou a skočili do kabiny?Asi jsi nečetl dotaz= jde o NOVÉ auto kdy převozky sundal ale RZ nenamontil.

Krapet jiná situace než když upadne cestou= nevím o tom a nemůžu teoreticky ovlivnit a 99% policistů to vezme a nedělá zbytečně problémy a pokud tak dá pokutu za banální závadu bezbodovou!aby se neřeklo!

el
hodnocení

0x
Jen tak okrajově k tématu.
Kdysi dávno jsme s kolegou provozovali auto s přední SPZ na čelním skle zapřenou pet lahví cca měsíc nebo 2.
Vím že nás několikrát zastavila policie a nikdy nic z toho nebylo. Vždy jsme tvrdili že akorát upadla. Jen jednou na nás vyběhl celník, že s tímhle nás přez hranice nepustí do Polska.To byly asi ještě zlaté časy, jak to tak čtu.
Nejlepší je přiznat chybu a nějak se to pokusit vysvětlit. Ať to dobře dopadne!
asd1

Dřív se dala dělat spousta věcí, mladýmu fichtlistovi bez papírů se sebraly ventilky a vyřízeno *smich*

Dnes si značku za oknem "nevidět" nedovolí, hlavně protože neví jestli to neni třeba novinář provokatér a pak by letěl z práce...

el,

Kdysi hodně dávno jsme...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]