Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S reduktoru syčí plyn při zhasnutí motoru

Od: marty* odpovědí: 7 změna:
Zdravím, auto mě začalo zlobit byl sem s tím u plynare a ten diagnostikoval vadný reduktor a propouštění vstřiku. Nedalo se to nastartovat a když tak to hned chcíplo. Dneska sem jel od něj a kras e to táhlo ,nerušilo ani nechciplo jenže pozastavení sem slyšel divný zvuk otevřu kapotu a tam něco sycelo a byl cítit plyn. Rychle sem odpojil podtlak od sání a tím syčení přestalo. Může to bouchnout? Auto jede vzorové ale po zastavení to takhle dosykava asi z reduktoru. Raději teď jezdím na benzín a jsem objednaný na pondělí. Nejde mi do hlavy že auto jede opravdu super ale to syceni mě dost vyděsilo
Marty

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli cítíš plyn, tak pozor na výbuch.

doplněno 08.05.21 03:27:

Těžko říct. Není to u nás. Asi někde nálepky ani nedávají.

marty*
hodnocení

Nojo ale kde má samolepku LPG to je domácí montáž nebo mu pod to dál někdo nálož

hodnocení

0x
No. Pan "plynař"pokud to nedokázal opravit anebo neměl potřebné díly, tak Vám to měl minimálně nějak zaslepit a odpojit-dočasně a doporučit,abyste jezdil zatím..dokud to neopraví na benzín..! To bude asi umělec ten plynař! Ale stalo se mi něco podobného..Po úspěšné revizi únik plynu jako ďas. Takže revize jsou víte na co?

bery*
hodnocení

0x

Tohle se může stávat, pokud v reduktoru například netěsní gumový ventilek, co ovládaný membránou reguluje tlak plynu, který bez běžícího motoru nebo při minimmálním odběru plynu (volnoběh) následně nadměrně stoupne. Přetlak potom odpouští vratná pojistka (kulička s pružinkou). Tomu by nasvědčovaly i "propouštějící" - neudrží ten tlak a otor se uchlastá plynem. Například u mého reduktoru LandoRenzo Omegas má ta pojistka i "trubičku" pro navlečení hadičky - stejnou, jako spojuje reduktor s referenčním podtlakem v sání. Syčí to tudy?

Stejně tak může být netěsný "nýtek" uprotřed membrány, který ovládá páčku toho regulačního ventilku, co zmiňuju na začátku - v tom případě stačí nýtek přess kuličku víc rozklepnout. Nebo je přímo děravá membrána - jak je reduktor starý? Nebo už jsou prostě zpuchřelé membrány a plyn utíká ven přímo mezi tělem a víkem reduktoru?

Nebo taky mmůže jít v podstatě jen o "vlastnost" - pokud se pohon přepne na plyn ještě při skoro studeným motoru, tak po zastavení se se ohřátím odpaří v reduktoru a trubičce od elektroventilu k němu dosud kapalné LPG, tím stoupne jeho tlak a jsme zase na začátku - pokud je nastavený vyšší tlak reduktoru, může už být pro pojistku po tomto dalším zvýšení moc vysoký a ta ho ufoukne ven, nebo to neudrží vstřiky.

O jaký typ reduktoru jde? Mimochodem u reduktoru systému AD DGI jsem se výše zmíněnými problémy setkal taky, takže možná jde o "univerzální problémy" :)

marty*
hodnocení

Ufukovalo to přes vstřik ale tak že jednotka ho pořád otevírala takže sem sehnal komplet plyn magic 2 (redukto ma i snímač tlaku a teploty takový drátky do reduktoru) ten se tam montoval místo brc , reduktor je brc 1200 vstriky nerozebíratelné. Teď jsou STAG a rozebíratelné. Membrány jsou nové a celá sranda s montáží vyšla na 7500kc PS pan plynar mě upozornoval abych raději na LPG nejezdil že není v plné kondici ale když to tak pěkně jelo tak sem moc nevěřil že to je vadný. Byla to moje blbost. Teď to je o poznání živější.
marty*
hodnocení

Původní reduktor tento
Ještě dodám že to přestalo chcipat při dojíždění na křižovatku nebo při vyřazení na volnoběh to se stávalo ojedinele
S reduktoru syčí plyn při zhasnutí motoru
marty*
hodnocení

No a to jsme s tím poprvé jeli na STK a žádnej problém. Než se STK dělalo tak se měnili filtry a ještě ocmuchavacka. Pak jsme měli orezlou nádrž LPG tu zabrousili a zalakovali černým komaxitem.cela sranda vyšla na 3tis. Takže sem do toho LPG hraní a srani zainvestoval 10tis Kč. Původní plyn jsem si vzal, protože všechno až na jednotku je plně funkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]