Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace závady auta v Áčkách

Od: rich® odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.Koupil jsem auto v Áckách.Ano,patří mi to.Ale prostě jsem nutně potřeboval jiné auto a nemohl v dnešní době nikde sehnat nic vizuelně v dané cenové relaci lepšího.Od prvního majitele a nerezavé dá se říci.Ale,to je vedlejší.

Zkrátka koupil jsem u nich auto,přepsal na úřadě,nacpal jsem do toho postupně již nový olej,filtry,rozvody,vodní pumpu,...nějaká kosmetika a chybějící drobnosti,...prostě klasika.A nebylo to málo peněz.Měl jsem z toho moc dobrý pocit.

Jenže se objevila závada v elektroinstalaci,s kterou si neví moc rady v servisu,nechtějí se do toho moc pouštět,protože prý to bude složité na zjištění přesného problému a souvislostí a hrozí,že do toho zahučím i za docela dost peněz.Což se klidně může stát.

Volal jsem jim tam do reklamačního oddělení a prý si mám vyžádat v tom servisu papír o provedené opravě a její popis a cenu opravy.A tyto doklady odeslat na jejich reklamační oddělení,kde se bude reklamace závady řešit.

Stalo se to již někomu,jak to trvá ta reklamace,jak to probíhá,zaplatí pak celou částku,nebo jen část?

Vrátit auto již nejde,protože uplynula desetidenní lhůta pro vrácení. A také jak jsem psal,už jsem do toho vrazil dobrých 12 000.Můžu jen reklamovat.

Moc děkuji za zkušenosti.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eman
hodnocení

8x
"A také jak jsem psal,už jsem do toho vrazil dobrých 12 000" ... To bych nenazýval jako "vrazil" . Olej, filtry a rozvody musíte brát u ojetiny vždy jako automatickou součást kupní ceny, a o tu částku si navýšit váš rozpočet na koupi.

hodnocení

0x

Na Ackach se musi kazdy vyskolit. Pred lety jsem taky tam koupil, reklamoval a nic neuznali. Zustal jsem viset na benzince v Holesovicich v deset vecer... Bud do toho vrazite dalsi penize nebo to prodate se slevou dal, ale uznana reklamace v Ackach je jak Yetty na Vaclavaku. Samozrejme zkusit to muzete...

hodnocení

Auto je na splátky.Nejde to prodal snadno.Pokud vůbec.

clas® - kdysi jsem měl také auto z "áček" a nebyl žádbný problém. Při jeji značném obratu se myslím občas nějaký zádrhel nutně objeví. Je to největší prodejní síť ojetin v republice. Jiné auto jsem jim také prodal a opět bez problémů, dokonce jsem usmloval solidní cenu.

asd1

Ferax nikdo netvrdí že všechny auta tam jsou šrot. Ale běžně se tam maskujou závady a prodávají se jako bezvadný auta, a když se objeví problém tak tě vyfakujou. Pokud umíš rozlišit problémový auto od dobrýho OK, najdeš ho a pak je to v pohodě, i tak to ale přeplatíš o marži bazaru za naleštění (a že vůbec neni malá)

hodnocení

0x

Podstatně snažší, nežli reklamace v áčkách, bude změna autoelektrikáře. Třeba si s tím poradí lépe.

hodnocení

Když Vám v servisu řeknou,že oprava může být za čtyři hodinky hotová a nebo se v tom může klidně s nejistým výsledkem hrabat i čtyři dny..a že cena za hodinu je 550...plus díly,které budou vyhořelé..neposlouchá se to dobře no.

Však říkám. Vyměnit autoelektrikáře, potažmo servis.

hodnocení

Volal jsem i do značkového servisu.A tam je cena práce autoelektrikáře dokonce 1500 na hodinu což je úplně pro mě sci-fi.

Nicméně jde o to,že pokud do toho zahučím ještě třeba za deset dvacet a víc jak mě strašili...tak,jestli mi to v Áckách nějak proplatí.

Myslím si, že i když tam zahučíš za padesát, tak v áčkách ti nedají ani pětník. Vždycky si něco najdou, aby nemuseli platit.

hodnocení

Ujel jsem ani ne 300 km ! A v tom je ještě cesta 80 z bazaru domů...

Kolik jsi s tím najel v bazaru? Z brány ven, do první ulice a zpátky?

Před časem jsem byl se sousedem v áčkách pro auto. Na pohled hezký, takže se jdeme projet. Napřed šoumen z áček že pojedeme támhle a tuhle. Soused, no to nééé. Pojedeme kam já budu chtít, tedy kus po městě a kus po dálnici a zpátky po normálních cestách. To byl takřka neřešitelný problém, neb byla prázdá nádrž. Tak povídám, když chcete prodat, musíte pro to něco udělat. To ale bylo keců. Nakonec do nádrže milostivě cvrnkli 5 litrů, po námitce, že to je málo, že pojedeme dál byly odpovědí kyselé ksichty a tak jsme vystoupili a jeli pryč. Aut všude je.

hodnocení

Děkuji za odpovědi.

Nicméně mě zajímají zkušenosti těch,kteří tam reklamaci opravy skryté závady řešili a s jakým výsledkem.Děkuji

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ja primo neresil ale snazilo se resit spousty zakazniku, vetsi sanci mas vyhrat ve sportce i kdyz zadnou sazku neudelas

hodnocení

0x

Olej filtry, rozvody včetně VP je STANDARTNÍ postup po koupi jakékoliv ojetiny,tím spíše z autobazaru a od cozí soby.Tot se nemusípokud je to v rámci rodiny.Někdy i to ne.

A to že je z Áček není směrodatné!

dp vyměnit servis a hledat a hledat kde je zakopaný pes.

hodnocení

0x

Za sedm let zhruba 420 stížností, 60 ročně, 5 měsíčně, průměrně...přečtěte si pár z nich, jakou máte šanci uspět, z toho poznáte...jinak na Poradně pravidelný dotaz. A co vlastně na "elektrice"zlobí? Není to jen nějaká drobnost? Dáte info...?

hodnocení

Po koupení začaly zhruba druhý den naskakovat kontroky na přístrojovce.

Po napojení na diagnostiku v servisu byly načtené chyby.Technik mi říkal,že to je dnes běžná praxe,že v bazaru vymažou chyby z paměti a ty chyby se potom znovu postupně načítají,jak se s autem jezdí.Ale to je již auto prodané u majitele.

A ta závada,zbláznila se přístrojovka,najednou palivoměr na plno,ikdyž je v nádrži téměř rezerva.Teplota motoru nefunguje,venkovní teploměr ukazuje venku -25 ikdyž je teplo.Nefunguje zadní stěrač.Svítí EPC.Závada se projevila "smradem" spáleniny a kouřem někde umezi sedačkami.Asi tak no..

asd1
hodnocení

0x

Další hejl co asi nikdy neslyšel o áčkách. A když tam přijde tak vypne mozek a odjede se šrotem *zed*

Kdo chce opici musí mít na banány, takže sežeň dobrého autoelektrikáře a nech to opravit. Příp. si to nastduj a oprav sám. Třetí možnost je auto prodat tak jak je a nebýt ve ztrátě úplně ale jen o něco míň. Podobný šroty se prodávaj do áček, sice moc nedostaneš ale zbavíš se toho. áčka to pak předaj dalšímu hejlovi, je jich pořád dost..

Reklamaci v áčkách zkusit můžeš, v reálu tam přijdeš s tou prima účtenkou ze servisu a jen se ti vysmějou.

12k je běžný servis po koupi vozu, s tim se musí počítat. Rozvody náplně pár drobnost a je to. pak musíš mít rezervu na opravy, nebo poruchy řešit kovošrotem a dalším autem.

třeba ho áčka ukecají na další pixlu a prodají dvě :D

asd1

Gumid bych se nedivil..

hodnocení

0x

A koupils skutečně pojízdné auto nebo jen soubor náhradních dílů? Prohlédni si pořádně dokumenty co ti áčka dala !

Nevím, co a za kolik jsi koupil. Ale jen tak dál - snad se mi podaří prodat moje starší auto když je v takovém stavu že bych s ním klidně jel na několikatisícovou výpravu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]