Nejste přihlášen/a.
Měl bych dotaz ohledně opravy vozu, který je na operativní leasing. Dne 6.12. loňského roku na něj padl cca 20 m strom. Kromě zadních dveří kufru a pravých zadních dveří vše poničeno / mj. čelní sklo propíchlé větví cca prům 10 cm včetně palubní desky, obouchané A sloupky ,.../. Dne 7.12. vozidlo odtaženo do servisu, leasingovka s likvidátorem rozhodli, že vozidlo se bude opravovat avšak doposud není opraveno. Dle smlouvy bylo na 5 dnů poskytnuto náhradní vozidlo, avšak další dny by toto bylo zpoplatněno. V pátek to bude již 5 měsíců , vozilo nemáme k dispozici, přesto leasngové splátky platíme. Požádal jsem kolegu, který u nás řeší auta o kontrolu leasingové smlouvy, ale stejně mi to nedá se nezeptat zdali toto je "normální" řešení a případně jaké jsou možnosti řešení. Otázka další je převzetí tohoto vozidla po opravě, kdy já jako referentský řidič nejsem schopen zkontrolovat zdali oprava byla provedena naprosto perfektně, zatímco školený a vybavený technik leasingovky při přebírání vozidla po skončení leasingu prohlédne vozidlo a najde tolik poškození, že nestranný pozorovatel by se domníval, že vracené vozidlo je nepojízdný vrak s totálně zdemolovanou karoseriíí, tj doplatek účovaný za neadekvátní opotřebení vozidla slouží jen k dalšímu navýšení zisku leasingovky. Děkuji za případné podněty či zkušenosti.
Normální v ČR asi ano, jinak normál to neni.. Smlouvy se čtou před podpisem a bouračka se u auta dá čekat.. Oprava se zadává s termínem do kdy a co bude když to nestihnou.. Asi služebák (?), a to fabrika cáluje za auto a nemá na právníka aby zjistil základní věci?
Po opravě by nebylo od věci kvalitu opravy nechat posoudit znalcem, pak máš doklad o stavu po opravě. Ano "cokoliv" nad běžný opotřebení ti vyúčtujou natvrdo v cenách autorizáku, tj. např. malý důlek ve dveřích bude celý nový dveře za 20k..
Operák je fajn na první pohled, ale moc výhodný mi to nepřijde, spíš jako loterie, vyhraješ když se nic nestane...
To je jedno proč je rozbitý, určitě jde škoda z pojistky.
Ovšem jestli smlouva s leasingovkou umožňuje aby to opravovali "sto let" a fabrika platila za auto který nejezdí, tak to dost smrdí, tohle by podepsal jen osel..
Může je popohnat nůž na krk že buď daj auto nebo to properete v médiích - přijdou o kšefty tak že se jim to nevyplatí. Mimo jiné i od vás, např. ukončit operák na všechno co je od nich (záleží na podmínkách odstoupení)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.