Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na která jednostopá motorová vozidla není povinná přilba?

Od: aloisb® odpovědí: 21 změna:

V létě je přilba obtěžující prvek, takže bych chtěl vědět, co si mám koupit na pojíždění, abych nemusel nosit přilbu. Za mého mládí jsem jezdil na ČZ 250 Tourist jen v lehké čepici a spokojenost.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, osoba starší 18ti let nemusí mít helmu už snad jen na elektrokole. Zdravím!

hodnocení

6x

Před 50 lety jsem nosil přilbu i na Jawě 23A Mustang, a to z důvodů bezpečnosti, i když na tyto "motocykly" tehdy nebyla povinná. Teď už na ničem jednostopém nejezdím, ale přilbu jsem nosil vždy a kdybych musel na něco jednostopého vlézt, byť by to elektrokoloběžka byla, hlavu bych si chránil vždy.

Zatím není povinná přilba na kole a jeho odvozeninách, i elektrických.

hodnocení

2x
Nevytáhnu paty bez přilby ani na kole. Ale každý svého štěstí strůjce. Pár lidí z mého okolí by si být bez přilby už nezajezdili a to byli vesměs zkušení rozvážní cyklisté.

hodnocení

2x

Bez přilby nic motorového.

Jen jízdní kola, koloběžky, lyže, povoz s koněm.

hodnocení

2x

Na elektrické motocykly zvané kolo nebo koloběžka.

hodnocení

1x

Pokud vás přilba na moto obtěžuje, pak jezděte na kole.Ale i tam tuším byla na silnicích .tř. povinná a pokd ne pak doporučená a nedivil bych se pokud by to uzákonili také!. jinak je to BEZPEČNOSTNÍ prvek ,ne obtěžující.

anonymni357

Jak prosim te vis,co ho obtezuje a co ne?

Hošku anonymní-zaregistruj se a pak vznášej hloupé dotazy či připomínky!

anonymni357

Hosku diesele,to je povinne?

No jo.cucák co se snaží mít vždy navrch, ale základní dobrou věc neumí. ne není to povinné, ale je to vůči dalším možnostem, velmi prospěšné. což ovšem někteří mlaďoši nechápete!

anonymni357

V cem je to prinosne pro mladocha 67+?

Třeba v tom , že Vám nelze poslat sz!

joudic*
@diesel nezlobte se, ale na vasi debate nevidim nic, co by vyzadovalo extra kontakt v sz.. maximalne to, ze byste si chtel vylit nervy, protoze se vam nelibil komentar.. coz je obtezujici prvek a pro anonymniho je neregistrovani tim padem bezpecnostni prvek ;) *smich*

hodnocení

0x

Za Vašeho mládí byl asfalt měkčí :-D. Bez helmy (přilby) ani ránu.

anonymni357
hodnocení

0x

Co rika zakon uz vam odpovedeli,me by zajimalo,proc jste ve svem mladi...v poho...porusoval predpis a dnes ho neporusujete.Povinnost byla tehdy stejna,nemyslim,ze je vam sto let,porusovat zakon prece muzete jako tehdy!

Jen,stejne jako tehdy,musite nest dusledky!

Ja napriklad,pokud bych mel dost penez a nebyly body,bych na malo fregventovanych silnicich jezdil za tepla bez prilby.

Ta predpos.anost a posedlost bezpecnosti me OBTEZUJE take!

honzin*
Díky, že to víme, ale domnívám se, že vaše rozbitá hlava a mozek na stromě, nás zajímat nebude. Tedy nás co nejsme třeba hasiči nebo od záchranky.
anonymni357

Honzejk.Jezismarja,to jsem se lek,ze by te to mohlo zajimat!

Proc je dobre,ze to vis,kdyz te to nezajima?

@anonymni357

před vyjetím dejte vědět kde a kdy budete projíždět ať si ostatní můžou dát pozor

hodnocení

Na motorce jsem začal jezdit v roce 1957 a to určitě nebyla přilba povinná. Ani nevím, kdy to naši kocourkovští poslanci zavedli.

Povinnost nosit přilbu na silných motorkách byla u nás zavedena v roce 1964, na fichtlech v r. 1991.

joudic*
hodnocení

0x
muzete si koupit tzv kastrol, jinak ja tu okolo jezdim bez helmy, nakup, posta atd maly vylet za humna na cigo a vychlazeny plech, holt zapadakov je zapadakov, v asii mam nalitano bez helmy v zabkach a kratasech mega km

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]