Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vybrat auto z bazaru

Od: soukupovi odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
s manželkou bychom si chtěli pořídit ojeté auto. Nějakéco by se, až založíme rodinu, dalo použít i jako rodinné. Nedavno jsme kupili byt, tak můžeme do auto investovat jen 40-60 tisíc korun (na koupi, oprava po koupi by se snad mohla vejít do 10 tisíc). Já vím neni to mnoho, ale i v této cennové relaci nás některé auta zaujali a hlavně, auto prostě potřebujeme.
Přiznávám ale, že vozy nás zaujaly hlavně vzhledem a tabulkovými hodnotami v internetových bazarech (otázka je v jakém jsou stavu k dáne ceně). Osobní zkušenosti s nimy nám chybí nám a z recenzí na www.autorecenze.cz jsme sice nějaké získali, ale upřímně moc odpovědí nám nedali, spíš položily další otázky :(
Potřebovali bychom zkrátka poradit který z vozů,co nám se ženou padli do oka, by bylo ai nejlepší koupit .Nemůžeme se prostě rohodnout ;) Favorita máme ale je kolem něj otázek nejvíce.
V našem užším výběru nakonec zůstaly vozy:
Fiat Bravo/Brava - informace o něm je poměrně dost, ale jsou hodne rozporuplné
Renaul Megane
Škoda Felicia - asi jako posledni možnost, když už by nebylo co, ceny jsou poměrně přiznivé, ale z vlastni zkušenosti vím, jaké ma felicie chyby a že ty"dobre kousky"je sehnat velky problem
Peugot 306
a náš favorit je Rover řady 200 (model od roku 1995 ). Bohužel o tomto voze se mi nepodařilo zjistit skoro žádné informace od majitelů(na autorecenzi jen asi 2). Moc lidí ho nejspiš nemá. Libí se nám nejvic jak vzhledem(takový neukoukany) tak daty (hlavně motor se zda byt velmi dobrý co se týka spolehlivosti, tak i výkonu a hlavně žíznivosti). Bohužel to je ale všechno je z těch tabulek (i ty byl problem na internetu najít). Nejvíc se ale obávám jak je to se servisem, dostupnosti a hlavně cenou náhradních dílů. Ohledně tohoto bych právě potřeboval nějaké informace, případně osobní zkušenoti:)
Mohl by mi někdo , kdo se v tom vyzna vic než já, prosím poradit, nebo alespoň nasměrovat :) moc děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x
Šel bych do peugeota. Fiaty jsou pěkný ale nevydržej, Renault už je lepší, ale Rover je u nás dost exotika a ty náhradní díly a servis je asi problém. Osobně jezdím Peugeotem.
Vzal bych sebou nějakýho kamaráda nebo známýho , kterej autům royumí a ví kam kouknout a sáhnout a tak.
Takže šťastnou ruku.

koupili jsme na jare Peugeota 306 (1996), kdybych se mel rozhodnou znovu koupil novejsi modelovou radu, ale jinak spokojenost. Dulezite je koupit auto z bazaru levnejsi o 10-15tis nez kolik do auta chcete vrazit.

Tyto usestrene penize proinvestujete v servise hned pri prvni prohlidce... aneb jen blazen by prodaval auto, kteremu nic nechybi a nechal by si jej jeste par let ;)

Vetsinou se auta prodavaji, ze uz se nechce jejim majitelum vrazet penize do oprav (nebo pravidelnych servisnich ukonu) a koupi si radeji nove. Jen malo lidi meni auto, ze se jim proste nelibi nebo chteji novejsi :)

lubosh*
hodnocení

0x
Trabant combi doporučuju. Mám ho už pár let a není nic lepšího! Ty co píšete se blbě spravujou, samá elektronika, drahé díly, nemají sytič, ani kohout na uzavření benzínu, když vypnete z kopce motor tak to špatně brzdí, musíte brzdit současně i ruční, každou chvíli něco píská když zapomenete zhasnout světla nebo něco, ... z toho by se člověk za chvíli zbláznil... skoro není slyšet ani cítit motor (žádné vibrace), ani nepoznáte jestli nechcípnul... a hlavně nemůžete jet skoro nikdy na plný plyn, pořád jen koukáte na tachometr protože to hned jede přes 90...

hawatt*
hodnocení

0x

podíval bych se po odebraných předmětech leasingu - dostanete se na zajímavé ceny vcelku nového automobilu, já takhle koupil vcelku zánovní fábii 1,9 SDi - najeto 50.000km za částku 130.000,- Kč.

soukupovi
hodnocení

A mohl byste mi prosim poslat adresu, kde se daji takove automobily koupit? děkuji
mil®
A kde se to sežene. To je zajímavá informace. Myslel jsem, že si to rozdělujou jen vyvolení z leasingovky za takovýto ceny.
al bunda*
Nebo exekutoři... *smich*

lomaks*
hodnocení

0x

Řekl bych, že jednoznačně nejvýhodněji vychází vyměnit ojetého Pionýra za neojetou pionýrku...*smich*

mil®
15.11.07 23:51
Bejvávalo *frajer*

hawatt*
hodnocení

0x

když dáte do googlu - leasing "odebrané předměty" tak vám jich tam vyskáče x

al bunda*
Vypadly dva, ale navzdory této skutečnosti díky za tip. Někdy se dobře zeptat je kumšt.
Hezký den
hawatt*
pravda - stačí - odedbrané a leasing... i škofin má...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]