Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadní brzič Sharan 1.gen

Od: doutnak® odpovědí: 5 změna:
Ahoj.Mám hloupý dotaz.Jelikož nemám přípravek na stlačení pístků zad brzd,tak by mne zajímalo,jestli nevíte,jak to má starý Sharan? Stačí to stlačit sikovkama,anebo se musí i točit při stlačování? Díky za dobrou radu:) Budu se do toho pouštět,tak jestli si rovnou sehnat přípravek..
doplněno 24.04.21 22:57: Vážně nikdo neví,jestli to půjde jen stlačit anebo si budu muset sehnat přípravek? Údaj 1,9tdi 81kw rok 99 je asi nepodstatný..brzdiče budou asi stejné

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokiaľ je to zadný brzdič,tak normálne ho otáčať sikovkami. vo vnútri piestika je závit a ten piestiť si to samo otáčanim vtiahne dovnútra a po ktorom sa to automatický nastavuje pre ručnú brzdu. Na pravom brzdiči je pravý závit,ľavú som ešte nerozoberal,tú budem cez týždeň.Len nezabudnite otvoriť ventil na odvzdušňovanie.

doplněno 26.04.21 21:36:

Tak aj na ľavom strmeni je pravý závit,no musel som si pomôcť aj zatlačovaním piestika. Menil som tesnenia na oboch strmeňoch v zadu.

hodnocení

Jasně, díky.Pak dejte vědět,jak to šlo vlevo.Na ten odvzdušňovací šroub bych zapomněl..Pak bych se asi vztekal, proč to nejde..

hodnocení

0x

Před půl rokem jsem to dělal na galaxy, což by mělo být stejné. Na píst jsem tlačil šroubem a točil sikovkama, oprava doma tím, co jsem našel... Takže asi točit...

hodnocení

Zkusím to.. Díky

hodnocení

0x

Jednoduše. Pokud je tam ruční brzda zezadu třmenu jako páka, tak je tam závit a je nutno točit.

Pokud je kotoučová brzda co má uvnitř dvě pakny a je to kombinace, tak tam jen stlačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]