Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlumiče

Od: tu odpovědí: 5 změna:
Dobrý den
Mám v plánu měnit zadní tlumiče na Renault laguna 2
Postup +-vím v minulosti jsem si měnil pružiny
Jde mi o ty tlumiče, když pročítám fóra tak zjišťuji že ty tlumiče musím dotáhnout až když jsou nasazené kola a auto stojí volně na 4 kolech
Co si o tom myslíte? Nebo nějaká rada jak na to? díky kluci
Budu měnit v klasické garáži( pouze zadní)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Máš pravdu.Je to tak..Ale s nasazeným kolem se tam asi nedostaneš ,alespon ne zespodu.Tak to zkus nasimulovat podložením nápravy a povolit hever.

hodnocení

2x

Ano, je to tak potřeba dělat!

Tlumič má na koncích oka se silenblokem a ten by byl překroucen. Navíc by celou dobu při překroucení pružil a tlumič by nebyl v ose posuvu (vyvracel by mu pístnici).

Pak by odešel i on a vytekl by.

doplněno 25.04.21 11:53:

Třeba najet na nájezdy. Nebo podložit kola cihlama nebo trámem. Tak, aby jsi dotáhl šrouby v zatíženém stavu (auto na zadku sedí a není v luftě na zvedáku).

tu
hodnocení

Takže nasimulovat jak zmiňoval doutnak ve své radě, podložit nápravu spustit z heveru dotáhnout... a hotovo, nebo nějaká jiná možnost jak na to?

break
hodnocení

0x

Není k tomu důvod. Dotahni to rovnou na hotovo, nasadit kolo a šlus

jurajjuraj*

a za rok si kup nove tlumice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]