Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW caddy opravit nebo koupit nové

Od: igorklic odpovědí: 26 změna:
Zdravím potřeboval bych radu jestli má cenu opravit auto nebo radši pořídit nové mám VW caddy 1.9 tdi 77kw rok 2006 začlo tam odcházet několik věcí najednou turbo+dpf,dvouhmota, převodovka, váha vzduchu, protéká olej pod hlavou, brzdy už budou potřeba, a to nejlepší na konec je tam utřený úchyt silenbloku z bloku motoru to se provizorně zavarilo takže tak snad jsem na něco nezapomněl. Díky za rady

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nebudu radit tak ani tak. Jen ti řeknu, že mám Dacii Logan 2011, najeto 390 tis. km a raději ho budu opravovat za pár šupů, protože vím, kde mě na tom autě co bolí, než abych kupoval nějakou ojetinu, o které nevím vůbec nic a která mě za půl roku a pár tisíc km vypeče a budu platit jak mourovatý.

Přeber si to, jak chceš.

doplněno 23.04.21 14:32:

Pánové @max a @ladis, je zřejmé, že o Dácii víte úplné kulové. Až o ní budete něco vědět, pak můžeme diskutovat dále. Do té doby to považuji za zbytečné.

max*
Koukam, ze tady je to poradna veteranu.
Dacia z toho roku, bude mit diry v karoserii na celou ruku, ze?
A kolik delaji opravy rocne?
ladis*

To je ten model, co sel na budku, kdyz tam vlezl ten sob, pardon losos, teda los?

Jak někdo může plést soba a losa? To je jako si plést kozu a ovci (nobo sola a koně)...proboha...*zed**smich*

nebo osla a koně

daniela1
hodnocení

1x

Taky podle toho, jestli "nové" v kontextu otázky znamená nové, mladší nebo jenom jiné. Na novém nic z toho potřeba nebude, ale opravit současné nevyjde na půl milionu nebo i víc.

hodnocení

1x

Ono je to celkem jedno, protože když to neopravíš, tak to stejně těžko prodáš. Lidi už nejsou tak blbý a v AAA dostaneš max. pár tisíc. Dojezdil bych to a pak koupil jiné.

asd1

Hejlů je furt dost, koukni kolik tu je dotazů "koupil jsem auto chcíplo a poslali mě do háje, co mám dělat"

Hejl slyší FauVé, Caddy life jen s drobnou vadou, nevidí neslyší a kupuje *smich*

Osobně když už změnu, tak něco s předpokladem že to chvíli vydrží.. Brát ještě starší pikslu bych neviděl jako ideál.. Na druhou stranu z novějších aut vybrat něco rozumnýho je docela oříšek..

ladis*

Jedině TDI :) To jde načipovat ;)

ladis® - proč hned čipovat, každý není cvok, kterému nestačí normální stav.

Přepsat mapy v eeprom ECU lze i u benzínu. To je mylná představa, že se to dělá pouze u TDi.

ladis*

U TDI je nárust brutální. U benzínu ne. Ani u turbobenzínu. Tam je to něco mezi. Tedy z hlediska efektivity... TDI win.

TDI tuzing diodou místo MAFu :-D

igorklic
hodnocení

Nové určitě ne klidně i starší zachovalé kombi a už ne naftu dřív jsem jezdil dálky teď už jen pár km dene
max*
Proc ne zachovalou naftu?
Staci ji obcas projet na delsi vzdalenost.
Uz jen cena paliva je rozdil nekolik korun.
igorklic
hodnocení

Před tím jsem měl benzín a byl jsem spokojenější a jestli to žere 6L nebo 10L co už je to prostě benzín
ladis*

Benzin je do zapalovacu :) Je to odpad pri vyrobe nafty :))

hodnocení

0x

A kolik má najeto?

Caddy Life?

Maxi?

Pokud to není dělnický plecháč, ale Life a ještě kevšemu Maxík, tak bych v tom topil prachy a dával bych ho dokupy tak, že se na něj spolehnu a nikde mě nenechá.

Neznámou ojetinu ne.

igorklic
hodnocení

Je to life polodelnik a náhodou se kamarád zbavuje audi a4 2.4i v kombajnu rok 2003 a vím že se o něj poctivě staral jen chce novější.

Pak je to dilema, no :)

asd1

Spíš se mu blíží velkej servis *smich*

Bych zkusil sehnat celej motor i s převodovkou za rozumný prachy a nechal si to, nebo pak prodal a pořídil jiný..

Tak jestli do toho pár let nevrazil ani kačku, tak ať se nediví.*smich*

asd1

Servis se blíží tomu kamarádovi..

max*
No jo, porad se neco deje..
igorklic
hodnocení

Nn kámoš je praví opak mě on jen uslyší jak tam něco vrzne a auto jede do servisu

mathew
hodnocení

0x

Koupil bych jiné a tohle prodal dokud ještě jede. Pokud to jiné zkontroluješ tak v horším stavu být nemůže*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]