Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit těsnění čelního skla

Od: petr1245 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, mám problém se zatékáním do auta přes těsnění na čelním skle. Nechci měnit okno, je to jen nějaká malá netěsnost, napadlo mně dát tam silikon ale je tam nějak málo místa tak s tubou to asi nepůjde.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Za 15 stovek ti specializovaná firma čelní sklo odřízne a znova nalepí. V každém větším městě...

jericho

to je u vás docela levné. Já jsem se asi předminulý rok dotazoval v několika firmách u nás co mění autoskla za kolik a cena vycházela kolem 3000kč.

asd1

jo ale i s novým sklem ;)

ladis*

Jak na ktery auto

asd1

Jsem měnil na jednom autě za 2,7k, na dalším 12k, na třetím 3k.. Všechno kvalitní sklo včetně práce.. (Pilkington)

Samotný lepení litr, vyříznutí starýho pětikilo, to celkem sedí.. Aspoň tu ve vidlákově, Pha asi bude zpovykaná *smich*

ladis*

Za 2,7 se vsim materialem i s dph? jo to jde, na koncernivy auta se tak da, ale je nutno si poptat vic firem, rozdily jsou klidne 80%.

tak třeba na starou Xantii jsou skla kde se výměna (práce,bauset,vyříznutí starého ) vejde do 5000kč ale taky do 17 000kč !

hodnocení

3x

Když ono to může téci někde úplně jinde, nežli se zdá.

hodnocení

0x
Vetšinou to má to těsnění po letech za sebou a je li húř múže to bejt pod tim taky pěkně schnilí
Věř že silikon je jen dočasný řešení který ti moc nepomúže
Pokud máš pojistku na čelní sklo svěř to odborníkúm oni budou vědět co stim
ladis*

Ted me napadlo reseni, pripojistit si celni sklo k POV, pak tam flaknout sutr a na pojistovnu to nechat vymenit :))

Takovej mensi pojistny podvudek, noo, hlavne to nedelejte, neni to legalni. :))

asd1

Jestli to má v gumě, tak tu mu novou pojišťovna nezatáhne. Takže akce na prd, bude ve ztrátě za připojištění skel + nejspíš i vyšší spoluúčast že to bylo do půl roku. + trestní stíhání za pojistný podvod, a to se vyplatí *smich*

ladis*

Pak pokud vis ze ma gumu, tak ok :) To bude nejaky 30 let stary auto?

hodnocení

0x

Nevím, co máš za auto. Jestli je přední sklo lepené, pak nejlépe vyměnit odbornou firmou. Jestli máš veterána, pak lze za jistých podmínek použít silikon, popř nějaký tmel (medvědí hovno apod).

asd1
hodnocení

0x

Pokud silikon tak neutrální.. Do stříkačky a tou, možná to protlačíš i jehlou (jsou i silnější), nebo to tam nahnat stěrkou.. A olepit okolí proti opatlání *smich*

break

To je ale pěkně blba rada. Tímhle způsobem bys nezasilikonoval ani hajzl natož čelní okno a jakékoliv silikonová i kolem oken nemá význam ani funkci

asd1

Nemyslim lepený, ale v gumovým těsnění...

kadylo
hodnocení

0x

Když jsem si kdysi dávno koupil Š 1000 MB, teklo mi při dešti za sklo dovnitř auta. Při záruční prohlídce vzal mechanik tlakovou maznici s tukem A4 a s upravenou hadičko objel spodek skla - spáru mezi sklem a těsněním. Spolehlivě to pomohlo. Zdálo se, že to má nacvičené.

bery*
hodnocení

0x
Mě u polskyho obytnyho přívěsu pomohlo, když jsem mezi těsnění a "sklo" i mezi těsnění a laminát stříkačkou dal trochu resistinu ML. Na rozdíl od silikonu, kterej se za 2 roky odlepí a co pak s ním, se ten resistin v horku sám opravuje ...
xenofob

resistin se v minulosti používal běžně na vše, čelni sklo u zigulika jsem nasadil pomoci zelene vojenske linky k polnimu telefonu do tesneni, pak se nahore pod tesneni vpravoval strikackou resistin tak dlouho az to dole zaclo vytekat ...funguje to spolehlive i dnes

hodnocení

0x

Taky to nemusí být ani těsněním (gumou, lepením), ale vyrezlou částí místa kde je těsnění, případně kde je sklo lepeno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]