Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez dálniční známky - mýtné brány

Od: kai odpovědí: 8 změna:

Zdravím, dnes jsem vyjímečně ve spěchu jel do práce autem po dálnici a úplně jsem zapomněl, že nemám koupenou dálniční známku. Snímají a posílají mýtné brány někam k vyhodnocení SPZ všech vozidel a mám tudíž jistě čekat pokutu nebo by v danou chvíli, kdy jsem bránou projížděl museli zrovna na této bráně kontrolovat celníci?

Díky za odpověd.

M.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Mýtné brány dělají jen statistiku. Pokud vás nechytli při činu, na místě, pokuta nebude.

hodnocení

4x

Musejí Vás zastavit na proplatněném úseku, jinak sankce není.

hodnocení

4x

Něco je zde popsáno.

xenofob
hodnocení

0x

samozřejmě snímají a vyhodnocují, navíc dle vyjádření kapsche není problém doladit tehcnologii tak aby se zde plošně měřila rychlost dokumentovala vozidla a důkazy se předávali správnímu orgánu...bohuželŤok to opakovaně odmítal

kai
hodnocení

Takže prozatím to snímají pouze do nějákých statistik, ale reálně zatím z projetí bez známky bez zachycení celníky pokuty nejsou?

xenofob

ťok odmítal pouze měření rychlosti, pokud jsem správně informován, na vybraných branách kamery ty SPZ snímají ale vzhledem k blbé legislativě, která umožnuje jezdit bez dálniční známky, pokud vezu člověka s průkazkou ZTP , tento systém výběru pokut zatím nelze realizovat...takže problém pro řidiče bez známky je pouze fyzická kontrola policií neo celní správou bez dálniční znáky

proto všechny předchozí a další dotazy " jel jsem kousek po dálnici bez dálniční známky co se mi stane" považuji za hloupé

řekl bych že zákon nezakazuje vzít do auta neznámého stopaře který potřebuje nutně nějakou pomoc a pokud se mi prokáže průkazkou ZTP a já jej odvezu 5km po dálnici bez dálniční známky, NIC JSEM NEPORUŠIL?

Je nutné změnit zákon, registrovat jen jednu SPZ jednoho auta vozícího ZTP a začít ty pokuty vybírat

kral*
hodnocení

0x
Dobrý den,je to stále aktuální?nebo se změnil zákon? Mě se stalo něco podobného před týdnem.jel jsem přes jednu mytnou bránu tam a zpět.

NE NIC se nezměnilo. Mýtné brány jsou schopné zjisit zda máte či nemáte DZ, zda jedete příliš rychle nebo naopak hooodně pomalu. Ale za žádné toto porušení NIC nehrozí-tedy pro osobní automobily,Pokud byste nebyl ... a prohledal zdejší poradnu, tento dotaz je to cca jedenkrát za 14 dnů!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]