Nejste přihlášen/a.
Dobeý den, obávám se, že jsem se dneska dopustil pěkné šílenosti. Koupil jsem nové auto (Autobond) a staré dal na protiúčet autobazaru (také autobond). Dneska jsem si byl pro to nové a zároveň jsem "dořešil" i to staré. Vystavili mi kupní smlouvu, kterou jsem podepsal a vyděsili mě tam dvě věci:
1) Nedílnou součásti má bý záznam o technickém stavu vozidla. mám jen ten papír s kupní smlouvou. Nic k tomu dalšího nemám.
2) Je tam odstavec, že "... pokud budou na vozidle dodatečně zjištěna práva třetích osob či jiné závady a nedostatky, ať již právní či faktické, případně se udáje uvedené prodávajícím v záznamu o technickém stavu vozidla (pozn.: a ten já nemám) ukážou být nepravdivými, odpovídá prodávající kupujícímu za škodu s tím vzniklou. Pro tento případ strany sjednaly smluvní pokutu ve výši 15% z kupní ceny..."
Jsem to ale osel, že jsem to podepsal, že? Lze s tím něco dělat? Zítra tam zajedu a budu chtít ten protokol, ale už se se mnou nemusí bavit, případně tam nemusí být nic uvedeno. Bylo hnusně, museli jsmme to řešit skoro venku, bylo to celé hektické. Navíc s tím nemám zkušenosti. Má naopak někdo zkušenosti s touto firmou?
Já jsem to auto ale prodával tomu Autobazaru. A bojím se, že když si to auto někdo koupí z toho bazaru a něco se tam časem najde (o ničem nevím, ale je to 10,5 roků staré auto), tak to půjde za mnou...
Na druhou stranu tam nic zásadní nebylo. Nějaké menší odřeniny, trochu rzi nad jedněmi dveřmi, takže možná zbytečně plaším, ale štve mě ta moje blbost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.