Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Euro 6 a močovina?

Od: charger® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat euro 6 u aut by mělo být od roku 2014
Má každý naftových auto od roku 2014 potřebu aby se tam dolévala močovina? Chtěli bysme si koupit Ford transit 15/2016

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tam Ad-blue již bylo.

A to je nějaký problém?

hodnocení

0x

Každý auto ne, měl jsem služebního Partnera 1.6HDI r.v. 2015 a močku neměl. Ale močka není problém, ten představuje DPF - neboli filtr pevných částic.

Močka není problém? Pokud jí do VW T6 nedotankuješ, tak ti nepůjde nastartovat. Auto to blokne.*smich*

To se blokne většina aut.
Ale AdBlue vydrží cca 12000-15000km a nutnost doplnění signalizuje 2500km před koncem limitu (dle konkrétního auta).
Moc důvodů aby AdBlue došlo tedy není.
A to je problém? Vždyť se dá AdBlue dneska natankovat už na plno místech. Opravdu to nevidím jako komplikaci, častěji doplňuju kapalinu do ostřikovačů, než močovinu. A tu můžu pohodlně natankovat přímo z pistole.

Hoši, ale stejnou péči pokud dáte DPF, tak ten pak taky nepředstavuje problém ;)

hodnocení

Dpf má ale už každý naftak ne po roce 2014?

Já ho mám v autě z roku 2008 (M9R 2.0DCi). Najeto 270t a žádný problém na emisích

DPF taky nepovažuju za problém. Jen bych uvítal, kdyby mi auto ukázalo, že se zrovna regeneruje, nebo je to potřeba :)

Tuším že DAF, MAN to běžně mají. I ruční regeneraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]