Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občasné zozsvícení kontrolky mazání

Od: karellangr odpovědí: 8 změna:
Zdravím. Dnes při cestě ze školy se mi po pár km rozsvítila kontrolka mazání. Tak jsem cca po 500 metrech zastavil. Zkontroloval množství oleje a byl mezi rysky. Znovu jsem nastartoval a nic. Po cca 5km se zase rozsvítila a po chcípnutí a znovu na točení klid. A takto pořád dokola. Po zastávce cca 10 min pak 10km až domu nic. A nevím v čem je problém. Jinak jedná se o Renault clio 1.4 16v 72kw

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Změř tlak oleje (místo čidla tlaku se našroubuje tlakoměr). Do tý doby nejezdi.. Pokud bude OK tak jdi po čidle tlaku, pokud ne tak opotřebení hlavních ložisek, přicpanej sací koš atd.

karellangr
hodnocení

Když vytočím čidlo vyteče nějaký olej?

minimum z kanálku mazání (pár kapek do 40ml)

hodnocení

0x

Kolik má najeto km?

Jaký je tam olej (specifikace)?

karellangr
20.04.21 13:22
hodnocení

10w40
max*
Gumidku, jdi spis po cidle, nez po specifikaci oleje. Dela mi to na jednom aute taky, hlavne jizda do kopce, po kontrole hladiny je vse ok. Zachvili, na rovine to zhasne, pak se to treba zase rozsviti.
Chapu, ze vy na Holomocku nemate zadne poradne kopce, tak si to nemuzete otestovat.

karellangr
20.04.21 13:21
hodnocení

230k

hodnocení

0x

U mě to bylo čidlo tlaku oleje, chovalo se to podobně...po výměně čidla tlaku klid už třetím rokem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]