Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1,4 44kw těsnění převodovky

Od: profi odpovědí: 2 změna:

Mám dotaz ohledně převodovky Škoda Fabia 1,4 44kw MPI ale jistě budou vědět i majitelé favoritů a felicíí. Chtěl jsem vyměnit olej v převodovce nově koupené fabie, ale stav převodovky mě donutil k tomu abych ještě zauvažoval. Je možné na převodovce něco přetěsnit, kde obvykle uniká olej bez demontáže z vozu? Převodovka je značně obalená olejem a špínou. Nebo jediná možnost je kompletní rozborka převodovky? Foto jen pro ilustraci

Fabia 1,4 44kw těsnění převodovky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Gufera poloos. Víko teče málo kdy. Jen, když se v tom uvnitř někdo vrtal a zničil hrany vík. Pak to netěsní. Jsou napřesno sfrézované a je tedy zbytečné dávat tmel. Byl by totiž všechen vytlačen do stran.

hodnocení

0x

Především je nutné zjistit, zda vůbec olej uniká z převodovky (může to být i díky přenosu oleje, který uniká z motoru) a kde olej z převodovky uniká. Bez těchto znalostí je veškerá snaha o "utěsnění převodovky" zbytečná práce a vyhazování peněz.

Kolik má ta Fábie najeto? Je vůbec potřeba olej v převodovce již měnit? A změřil jste vůbec stav/výšku hladiny oleje v té převodovce?

Chcete radu ve věci, o které z vašeho popisu vlastně vůbec nic nevíme a tudíž vám neumíme poradit. Gumídkova rada je sice dobrá, gufera poloos jsou relativně nejčastějším místem úniku oleje z převodovky, ovšem tato závada je relativně řídká a vyskatuje se tu a tam u převodovek s vysokým nájezdem, obvykle přes 300 tis. km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]