Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
manžel měl v roce 2008 těžký úraz, při autonehodě, kde byl jako spolujezdec ve vozidle viníka nehody. Půl roku byl ve stavu nemocných a pak znova nastoupil do práce, ale pořád až doteď se léčil ambulantně. Za tu dobu (půl roku), kdy byl na nemocenské, mu byla z povinného ručení vinníka nehody doplacena ušlá část mzdy a také odškodné za trvalé následky úrazu. Nyní byl manželovi přiznán zpětně plný invalidní důchod. Podotýkám, že manžel se stal plně invalidní následkem úrazu při té atohavárii. Jeho postižení, je důsledek úrazu.
Máme malé dítě a invalidní důchod, který bude manžel pobírat celoživotně je asi o 7000,-kč nižší, než mzda kterou si manžel vydělal v zaměstnání před úrazem. Ptám se, jestli má manžel nějaký nárok znovu žádat po pojišťovně, aby z povinného ručení vinníka nehody znova plnila trvalé následky jeho úrazu a doplácela mu částku , nějaké dorovnání mezi inval. důchodem a mzdou, kterou by si vydělal. Paní v pojišťovně (podnikatelská) tvrdila, že co jako chceme, že už jednou odškodněn byl a že už je pro ně vše uzavřeno a navíc, že vozidlo i povinné ručení už bylo ukončeno.
Prosím poraďte, na co má manžel nárok a jak argumentovat, co doložit, děkuji Ola
No píšete, že už byl manžel odškodněn za trvalé následky a ušlou mzdu, tak nějak nechápu otázku...? Jestli se vám to zdá málo, dotaz by měl jít spíše k právníkovi než na net.
To ano, odškodněn byl, ale pouze za ušlou mzdu v době nemocenské. To znamená, že mu doplatili těch 6 měsíců, co byl ve stavu nemocných (ten rozdíl mezi platem a nemocenskou). Dále dostal za trvalé následky. Jde mi o to, že dostal dorovnání průměrné mzdy pouze za dobu 6 měsíců nemocenské, ale důchod dostal až nyní, zpětně! Důchod má díky tomu úrazu o 7000,-nižší, než by si vydělal! Ptám se, zda by mu i nadále neměla pojišťovna doplácet rozdíl, mezi důchodem a průměrným výdělkem, tak jako to vyplatili v době nemocenské! Myslím tím, po celou dobu až do starobního důchodu, nebo výpočtem a doplacením za všechny ty roky a vyplacením najednou. Že s tím budu muset jít k právníkovi, to vím taky, ale těch peněz moc není a i v této poradně, mi dříve velice dobře poradili. Myslím, že už jsem to popsala dostatečně. Rady typu, že existují firmy, které mají právní servis, ale berou si 70 % vysouzené částky, tak ty nepotřebuji, děkuji, Ola
Pokud pojišťovna už případ uzavřela, tak je asi jediná možnost, a to vymoci peníze od viníka nehody, a to asi soudní cestou.Máte na mysli rozdíl mezi plným invalidním důchodem, který manžel pobírá a částkou, kterou by si vydělal pokud by byl zdravý.Jak bylo už uvedeno, taky bych se obrátila na právníka.
Ano, chápete správně. Jde mi o rozdíl mezi částkou, kterou mu vyplácí stát, jako plný invalidní důchod a mzdou, kterou by si v zaměstnání vydělal, kdyby neutrpěl úraz a nestal se tak jeho následkem plně invalidní. Slyšela jsem, že i když je pojistka zrušena, tak i tak musí pojišťovna plnit, protože v té době (v době úrazu), byla platná! Dále, manžel tehdy ještě plný invalidní důchod nedostal, takže nic takového po pojišťovně nemohl ani požadovat, vše se projevilo až teď, kdy mu důchod přiznali zpětně, tj. od roku 2008,od zkončení nemocenské!
paní na pojišťovně Vám káže bludy. Plnění z této pojistky bude platné do konce života Vašeho muže. Může se stát,že půjde na další zákroky Uplatnili jste bolestné? Dále veškeré náklady spojené s úrazem manžela. Poškozený oděv, platba za léky a potavinové doplňky, za používání auta,když jste manžela vozila k lékaři, do nemocnice apod. Víte že máte i nárok na proplacení cestovného Vy sama, když jste manžela navštěvovala? Je toho strašně moc, co lze uplatnit. I když jsou to někdy stokorunové částky, tak se to nasčítá a člověk žasne, jakou to udělá konečnou částku.
Pochopitelně má Váš manžel nárok i na doplatek rozdílu mzdy. Toto Vy požadujete od pojišťovn a ona to pak může vymáhat po viníku nehody ( např. když tam je alkohol apod.)
Tímto se zabývají speciální poradci, či právníci. Musíte najít takového, kdo toto opravdu dělá. Budete žasnout, na co všechno máte nárok. Ale co si budeme povídat, je to jen chabá náplast nato, že je člověk invalidní. Já mám toto martírium za sebou s dcerou, která se takto stala invalidní ve svých dvaceti letech.
Odkud jste?
doplněno 03.04.10 12:28:Ten rozdíl mzdy se uplatňuje jako stížené společenské uplatnění.
Jinak Olo, navyhazujte peníze za Condro a jiné zaručené prostředky. Dělá to v těle paseku. Hledejte vše přírodní - chrupavky, přírodní želatinu, sterilizované natlučené skořápky apod. Opravdu to pomáhá a hlavně neškodí.
Moc děkuji, za obsáhlou odpověď, přesně tohle jsem myslela. Manželovi je 30 let. Viník nebyl pod vlivem alkoholu, ani nic podobného. Jen byla námraza v zatáčce a asi nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky. My jsme z Karviné. Jinak paní na pojišťovně asi odpovídala tajhle záměrně. Samozřejmě chrání svoje.
Škoda. Já jsem od Hradce Králové a tam jsem měla poradce v těhle věcech. Zkusím se ho zeptat, jestli někoho dobrého nezná tam u Vás. A nebojte se, nejsou drahý. Já jsem jim dala 5 tisíc a vyplatilo se to. Nehledě na to, že i tuto službu Vám pojišťovna uhradí. Stejně jako sezení u právníka.
A zapátrejte v okolí, kdo měl větší úraz a ptejte se a ptejte se a ptejte se...
Pochopitelně že se pojišťovna snaži Vám dát co nejmíň. Co si sama nezjistíte a následně nevybojujete, tak nemáte
.
My jsme se museli s pojišťovnou i soudit, protože záměrně pozdržovala vyšetřování pojistné události tak, aby došlo k promlčení nároku. Takže se připravte třeba i na děsnou buzeraci. Ale jde o peníze, tak se ozbrojte trpělivostí a bojujte jako
Moc děkuji. Těch peněz moc nemáme, ale kdybych našla poblíž nás nějakého poradce, tak jeho služeb samozřejmě využiju. Dosud jsem bohužel natrefila pouze na právnickou firmu, která si chtěla naúčtovat šílené peníze a cca 70% z vyplacené částky. Dosud hledám a zjišťuji. Jsem ráda, že mám potvrzeno, že nejsem sama. Že na to má manžel právo. pokud by mi někdo poradil na koho se v okolí Karviné obrátit, tak budu ráda.
Dobrý den,
jeden známý je právník a přesně se zabývá tím, když pojišťovny odmítají platit, co mají, při dopravních nehodách. Má e-mail jakub.spitalsky@akandel.cz, když budete potřebovat se něco zeptat.
Dobrý den, zde Vám nabízím odkaz na porovnání povinného ručení http://jdem.cz/efbn4 Vše je zcela zdarma s tím, že si můžete vybrat nejvýhodnější poviné ručení k Vašemu vozu. Slevy až 70%.
Je to už přímo hyenismus, bohužel i takoví duševní chudáci jsou mezi náma... nechme je být, vždyť i slaboduší chudí duchem mají nárok na království nebeské..., jen jim prosím nesmíme naletět a nechat je na sobě vydělávat
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.