Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej prosakuje na svíčky a na špičky civek

Od: justmerick odpovědí: 6 změna:
Zdravím, mám Octavií 2 Rs. 2011, 147 kw 2.0 TSI a prosakuje mi olej na spodek svíček a na začátek cívek, bylo mi řečeno, ze je potřeba vyměnit těsnění, což mi došlo. Ale taky my bylo řečeno, ze je to práce na cely den, s tím že se musí měnit rozvody.. a dělat složitější úkony, je tomu opravdu tak? Nebo za blbou vyměnu těsnění musím opravdu platit 10-15 tisíc? Díky za zkušenosti.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, je tomu tak. Je to DOHC motor.

asd1

Neteče to jen z ventildeklu?

Já ten motor neviděl, ale pokud si řekli tuhle cenu, tak u ventil deklu to jen nezůstane.

asd1

Víš jak to může fungovat když do servisu přijde blondýna s olejem na svíci... Za půl hodiny přetěsníš ventildekl a vyúčtuješ těsnění hlavy. Blondýna spokojená že jsi to zvládl za den *smich*

Těsnění hlavy to samozřejmě může být taky, nebo i ruplá hlava/ blok.. Ovšem u autíčkářů platí důvěřuj ale prověřuj. Jak bazaristi tak servisy, ojeb vůbec neni exotická záležitost, spíš naopak. Dobrých je tak desetina a to jsem ještě optimista..

hodnocení

0x

Jen tak mimo - vyměnte servis a auto mechanika! Tušíte aspoň letmo jak vypadá motor auta? zřejmě ne a ani ten mechanik. Víko hlavy de fakto zakrývá prostor kde se pohybují vačky spojené řemenem-řetězem přes další zařízení na klikový hřídel.Pokud byste toto věděli pak je jasné že při sundání víka hlavy se NIC NEDĚLÁ s rozvody!

Pokud netěsní víko ventilů=hlavy pak teče olej ven z motoru a ne na svíce. A DOHC motoru jsem několkráte měl toto víko dole a s rozvody jsem nic nemusekl dělat!

michael
U motoru skoda 1.8 nebo 2.0 tsi muze skrz ventilové víko unikat olej na svíčky . A při takové výměně musí dolů i rozvody protoze ventilové víko drží vačky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]