Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přidávám do nafty Super Diesel Aditiv a mám tu ještě celou plechovku zimní verze, které prochází trvanlivost v září 2021. Chtěl bych se zeptat, jak velký problém by byl, kdybych tato zimní aditiva přidával do nafty v létě či kdybych je používal až v zimě po uplynutí doby trvanlivosti, popř. co z toho je lepší.
Díky za rady
Zimni aditiva bych nechal na pristi zimu i za cenu uplynuti trvanlivosti. Pokud bude plechovka uzavrena, nic se tomu nestane.
Souhlas s clas, mám zimní aditivum (tuším od V.I.F ) už dvě sezony přes "trvanlivost" a v největších mrazech u nás (cca -13 °C) funguje v obyčejné naftě dobře-dobré starty. Osobně ale v zimě kupuji aditivovanou naftu ze stojanu, nemusím kupovat aditiva a starat se o dolévání v zimě.
max: obyčejná nafta=Efecta (Benzina) "lepší" aditivovaná=Verva (Benzina). Čerstvě natankovaná Efecta mi v lednu při -10ºC "zamrzla", s Vervou jsem neměl při -15 stupních problém. max: Nevím jestli máš zkušenosti s dieslovými agregáty nebo jen s benzinovými, jinak ale dík za info při vyskladňování paliv z cisteren na čerpačkách a jejich "aditivování".
Díky za veškeré odpovědi, podle toho, co píšete, asi nijak zvláště nevadí ani jedno...nicméně to asi nechám na další zimu, jelikož tu mám ještě i letní aditiva, která kdybych je nepoužil, projde trvanlivost zase jim... ![]()
Tankovat Vervu jsem ještě nezkoušel, beru vždy efektu, ale díky za tip, příští zimu možná také vyzkouším
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.