Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní aditiva v létě

Od: ricki odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

přidávám do nafty Super Diesel Aditiv a mám tu ještě celou plechovku zimní verze, které prochází trvanlivost v září 2021. Chtěl bych se zeptat, jak velký problém by byl, kdybych tato zimní aditiva přidával do nafty v létě či kdybych je používal až v zimě po uplynutí doby trvanlivosti, popř. co z toho je lepší.

Díky za rady :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zimni aditiva bych nechal na pristi zimu i za cenu uplynuti trvanlivosti. Pokud bude plechovka uzavrena, nic se tomu nestane.

olinl

Souhlas s clas, mám zimní aditivum (tuším od V.I.F ) už dvě sezony přes "trvanlivost" a v největších mrazech u nás (cca -13 °C) funguje v obyčejné naftě dobře-dobré starty. Osobně ale v zimě kupuji aditivovanou naftu ze stojanu, nemusím kupovat aditiva a starat se o dolévání v zimě.

max*
Obycejna nafta v zime? Snad zimni nafta, ta ma uplne jiny stupen tuhnuti.
No, kupovat naftu s adiditivy a myslet si, ze je tam vse ok, muze jen naiva.
Jak se tam ta aditiva asi dostanou?
No proste nafta je stejna, akorat tam vyleze ridic na cisternu a nalije tam nejaka pripravena aditiva pri tankovani.
A vite jak urcil pomer nebo tam dal dost?
olinl

max: obyčejná nafta=Efecta (Benzina) "lepší" aditivovaná=Verva (Benzina). Čerstvě natankovaná Efecta mi v lednu při -10ºC "zamrzla", s Vervou jsem neměl při -15 stupních problém. max: Nevím jestli máš zkušenosti s dieslovými agregáty nebo jen s benzinovými, jinak ale dík za info při vyskladňování paliv z cisteren na čerpačkách a jejich "aditivování".

max*
No ja nevim, zda mam dostatecne zkusenosti dle Tebe s naftou v zime, ale zamrzlo nam opravdu jen par osobnich od mistni pumpy. Na nasi "mensi" nadrzi, kde jsme prohnali pres milion litru v ramci firmy, jsme problemy nikdy nemeli, ani s bio naftou.
Ale to je uz hodne let zpet.
Zadna rafinerie nebude michat zakaznikum aditiva zvlast dle zakaznika, na to zapomen! Proste prijede cisterna, natankuje do svych oddelenych nadrzi ruzna paliva a pak to tam jde ridic namixovat.
Pokud se pletu, rad se necham poucit a poslete foto, kde se to additivuje. Hehe

apa*
hodnocení

1x

Bezproblému používám jen zimní celoročně už několik let. Pokud si pamatuju, tak zimní obsahuje složky proti zamrznutí navíc oproti letní verzi.

ricki
hodnocení

Díky za veškeré odpovědi, podle toho, co píšete, asi nijak zvláště nevadí ani jedno...nicméně to asi nechám na další zimu, jelikož tu mám ještě i letní aditiva, která kdybych je nepoužil, projde trvanlivost zase jim... :)

Tankovat Vervu jsem ještě nezkoušel, beru vždy efektu, ale díky za tip, příští zimu možná také vyzkouším :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]