Na obrázku je gumový tlumič vibrací, který se vloží mezi pružinu tlumiče v autě. Tím, že brání rychlému stlačení pružiny zvyšuje tlumící účinek. Jakou s tím máte zkušenost? Jak dlouho to vydrží než to praskne? Jeden takový tlumič stojí dvě-tři stovky. doplněno 18.04.21 02:27: youtu.be/...
Za mě nesmysl. Kup nový poradny pružiny a tlumiče a nevymýšlej kraviny...
break
Netuším jakej je to matroš. Vím, že Zdeněk určitě pilu nejezdí, protože Felda víc stojí než jezdí, ale výhody ty kraviny nechápu. Vyhozený peníze a zhoršený jízdní vlastnosti
Jezisi, ten Zdenda je pripad, ten uz to auto musel rozebrat do sroubku. Desim se, az se pusti do motoru, po slozeni mu budou prebyvat nejmene dva valce a klikovku udela ze dreva.
Ještě jsem neviděl gumu v průhledném provedení. Možná tak silikon.
Ten bazmek vložíš do jednoho závitu pružiny. Ostatní závity pružiny budou "kmitat" úplně stejně a pokud ten jeden závit pružiny nepropruží tolik, tak zbývající závity pružiny budou více namáhané a pružina může dříve prasknout.
Ještě k tomu ten zlepšovák musí být rozříznutý a netuším co tu gumu udrží mezi závity pružiny.
Zkušenost nemám žádnou a ani takovou zkušenost nehodlám platit. Když si výrobce není schopen zajistit vlastní testy, tak to hodí za cenu pár stovek do placu a ...
Já bych řekl, že vibrace přechází do kastle spíš přes ramena a hnací ústrojí než přes zavěšení. A i kdyby, tak pochybuju nad účinností plastových pásků na pružině. Místo nich mám rovná kola a dobré gumy. A žádné vibrace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.