Potřebuji poradit věci kolem matice předního tlumiče na Felicii. 1. Když matici povolím (stahováky mám), na jaký moment se musí matice utáhnout při zpětné montáži? Nebo se matice utahuje na určitý počet otáček nebo jak? 2. Je matice samojistící? 3. Stačí koupit matici běžné pevnosti, která se prodává v železářství? doplněno 17.04.21 07:04: 4. Matice je M12. Už jsem zajásal, že samojistící matici M12 mám do zásoby na přívěs agados, ale ta má bohužel větší stoupání závitu. Matice na tlumiči má menší stoupání závitu. Ví někdo jaké je to stoupání závitu? Já si pro matici do obchodu musím dojet autem, sundání matice nepřipadá v úvahu. Matice je na klíč 19, ale na tomto tlumiči Sachs je z nějakého důvodu na klíč 18, proto mi na ní nedrží krytka tlumiče. I to je důvod, proč musím matici vyměnit.
Když to rozdelaš, tak si všimni silonu v matce. Kup tu stejnou. Kazdej závit má svůj moment viz. tabulky. Ale dotahni na cit, pak ještě na finále až bude složeno na kolech
olinl
Souhlas s break. Matice je samojistící s modrým plastem(kdysi na Favoritech byl ten plast bílý) a s pevností materiálu matice 8. Ke koupi v autodílech, Auto Kelly, speciálkách spojovacího materiálu a možná i v klasickém lepším železářství. Osobně dotahuji matici "na krev"očkovým klíčem, nahoře nad závitem je buď díra na imbus nebo zbroušení na desítku klíč (jestli si dobře vzpomínám). Jinak e-nahradnidily.cz/...
Odpověď zní na tom odkaze není matice bočních dvou šroubů tlumiče, protože tyto šrouby jsou M8. Tak buď je ten středový šroub u každého tlumiče jiný anebo se v obchodě spletli.?
Ale já měřím středový šroub předního tlumiče 12mm. Stoupání závitu je 1,25?
break
Tabulky, šuplery, měřidla...beru to z hlavy, ale u M12 by mělo být stoupání 1,75...může být i M12x1,25 , ale to už jde o jemný závit
break
Na ty poslední fotce je snad vidět, že máš jemnej závit. V klasických obchodech se kupujou klasický metrický závity. Ty jemný jsou většinou na objednání
Právě jsem změřil šest vnějších hran závitů na 6mm. Čili to je 5 vzdáleností mezi dvěma závity na délku 6mm. 5 děleno 6 je 1,2. Takže to asi bude závit 1.25. Měřil jsem pravítkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.