Bílé... Když to odřeš, není to na něm vidět a jsi vidět na silnici. Já jako dostupnou ojetinu doporučuju Citroen C4 klidně s motorem 1.4 nebudeš mít chutě závodit protože to žádný velký odpich nemá ale je to prostorné a bytelné auto a na trhu ojetin cenově hodně nízko. Za nějakých 30-40 koupíš ročníky 7-8 takže ti to i nějaký pátek vydrží, podvozek nehnije a díly nejsou drahé. Není v tom žádný otravný start-stop systém močovina ani dpf filtry a navíc to má tempomat a omezovač v základu takže ve městě nemusíš čumět na tachometr abys náhodou nejel 55 na padesátce a víc se můžeš věnovat tomu, co se děje venku. Jinak můžeš bez obav kouknout třeba na Peu. 206/207 Fiat punto/sillo a suzuki sviště a malou toyotu. To jsou pro začátek rozumná auta za rozumné peníze.
V Čechách ti samozřejmě každý doporučí Fabku ale ta když bude ve stejném stavu jako ty vyjmenované bude třeba i třetinu dražší protože cenu určuje poptávka na trhu a lidi to kupují protože jim každý "odborník" u piva řekne kup fabku, já ji mám a je supr.
Rozhodně ne 20 let starýho třílitrovýho bavoráka - oblíbený to model puberťáků s čerstvým řidičákem.
Takže cokoliv menšího (ať se s tím všude vejde, nemá ještě odhad) a raději slabší motor než silnější - klidně litrovej. Nebude ho to svádět šlapat tomu na krk a nezaplatí tak moc na pojistce.
Ono je to jedno jestli třílitrovej Bafík nebo litrový saxo-106.
Nedávno kolega pežoťák protdával 106 ,kupec nebyl čerstvý řidič ale už měl něco namotáno víc než jen AŠ a 25 víc.Nakonec po TÝDNU udělal z auta šrot,kdy sned nešel použít ani jeden ventilek z kola a ze sebe udělal nebožtíka!
daniela1
Je to jenom můj názor, když už něco naježděno mám, ale skoro bych řekla, že cca 20 let starý "litr" bez turba bude nebezpečný taky. Auta většinou malá, nejede to ani po městě, natož mimo město, a tak to bude svádět k "šlapání na krk" a agresivnější jízdě možná víc než třílitr. Jak je tady zmiňovaný obsah 1400, to asi bude pro většinu případů takový rozumný kompromis, i když takhle obecně nejde vybírat podle obsahu.
Samozřejmě, bezmozek nabourá cokoliv, kdekoliv, jakkoliv a zabít se jde stejně v 17, 71 i 170 kW autě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.