Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava plastového nárazníku

Od: newcity® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

tak mám zase jeden dotázek. Neopravoval jste někdo plastový nárazník na autě? Najel jsem na parkovišti do zmrzlého sněhu a ulomil kus plastového nárazníku, asi 4 x 8 cm. Existuje nějaké speciální lepidlo, kterým by se tento kus mohl přilepit zpátky? Jsou i opravny, ale chtějí ho sundat a do toho se mi kvůli tomuhle kousku nechce... Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

*ee* Hlavně to nedělejte pájkou! Musí se to zavařit pistolí... Lepidla vážně nefungují...dejte to někomu, kdo to umí- někdy to jde opravit i na autě- záleží , kde je to prasklé... ;)

ar*

sabrina jen pro zajímavost kolik prasklých nárazníků jte opravila?

*ee* přiznám se- já opravdu žádný...ale manžel v tom podniká- vím o čem mluvím...Mockrát se mu stalo, že si nárazník zručný kutil opravoval pájkou- ale nakonec s tím vždycky zkončil u něj...a vím , jak nadával... ;)

ar*

No vidíte já sice používám pistoli HSK 300 jde to sní super a rychle, ale stále pamatuji když se to dělalo pracně pájkama. Příšerná práce ,smrad, zdlouhavé,ale šlo to a hlavně to držleo když se přidával správný materiál. Pokud někdo nechce platit za odbornou opravu a chce si to opravit sám těžko so koupí pistli za 9000Kč Pistolkou z Baumaxu za 200 stovky to opravit taky nejde. Takže pro takového člověka pak asi opravdu jedině ta mizerná pájka a trpělivost. ;)

ar*

Jo viděl jsem taky někde nástavce na horkovzdušnou pistoli (lekou) ,ale jak to s tím jde to netuším

celp*
hodnocení

3x

Plast jedině odborně svařit i za cenu demontáže nárazníku.Jinak riskujete ,že vozidlo neprojde STK.

hodnocení

3x

Záleží zda postižené místo je nosné nebo nezatížené. Já jsem prasklinu lepil před 5 lety dvousložkovým polyesterovým lepidlem Bison a ještě vyztužil přilepenou latou z pozink. plechu. Stále drží. Jinak se to amatersky provádí horkovzdušnou pistolí např. Leister (není u vás půjčovna nářadí?) s nástavci. Je třeba mít správný přídavný materiál - drat. A to je problém - tak se to řeší ukrojením pásků z vnitřních výztuh. Při svařování srazit hrany, aby bylo možno provařit kořen. Svařovaná místa musí být oškrabána od zoxydovaných vrstev atd. Nechci strašit, svařovat může jen ten kdo to má v ruce, jinak si uděláte větší škodu.

8976*
hodnocení

2x

dá se to opravit laminátem pokud máte přístup zevnitř a chybějící plast, ale přikláním se k profi opravě...pokud je to na popelnici kde už na tom nesejde doporučuji laminovací soupravu a zaplácat to samo doma, pozor až bude teplo...kvůli vytvrzení

hodnocení

2x

Dělá se to tak,že se prasklé místo nahřeje horkovzdušnou pistolí a prasklina se špachtlí zatáhne.Potom přebrousit,přetmelit,znovu přebrousit,stříknout lak.Ale hlavně,chce to umět.

hodnocení

Všem děkuji za odpovědi. Raději bych to svěřil odborníkovi, tak asi bude muset nárazník dolů... Jo, za blbost se platí... *zed*

ar*
hodnocení

0x

Ono hlavně záleží jak to chce mít člověk kvalitně opravené. Pokud to má k něčemu vypadat tak opravdu nárazník sundat (pokud tam není přístup) a zevnitř "zavařit" buď speciál. tavnou pistolí a nebo alespoň pájkou. Veškerá lepidla se dlouhodobě neosvědčily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava nárazníku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]