Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr blatniku

Od: sebor® odpovědí: 7 změna:
Ahoj, musím vyměnit kvůli korozi blatnik. Čím provést kvalitní ochranu zevnitř? Díky za radu! Sebor

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Já mám plastové podběhy. Proti korozi se používá jako ochrana barva nebo sprej Body. Když to ale nesundate z auta a neošetříte pořádně, bude to spíš na škodu

break
hodnocení

0x

Dvousložkový epocidovy základ aspoň ve dvou vrstvách. Hlavně ne vosk nebo bodynu

hodnocení

Děkuji za odpověďi! Chci si objednat blatnik na netu a doma v garáži provést ochranu proti korozi zevnitř. Další, jako demontáž rezaveho a nastrikani barvy nového nechám na autoservisu. Jde mi o postup, jaké použít prostředky a jestli tu základní barvu z tovární výroby bych neměl nejdříve odstranit. Dík! S.
break

Jestli můžu poradit, tak napasovat. Občas je potřeba něco přijmout, sklepnout nebo napilovat. Pak oblepit venek, díry na blinkry , okraje atd. odmastit, lehce zbrousit drátěnou vlnou a pak striknout nebo natřít tím epoxidem. A pak jen odnést do lakovny. Hlavně jim nic nepredchystavat. Mají svoje postupy a tady jde jen o ochranej nástřik, aby ten díl nezreznul ve skladu. Pro lakyrniky nic nebrousit, pro klempíře nic neklepat.

Naopak je fajn si vše dopředu domluvit a popř vzít materiál od dotyčnýho lakýrníka. Je to chemie a všichni jsou háklivý na to co a jak je použito.

Jinak pokud někde něco steče do plochy, kde to bude lakovaný, tak nic neopravovat. Většinou platí, že je potom víc škody jako užitku a jim to jen přidělá práci

hodnocení

Break díky za cenné rady. Ještě, jestli můžu, jakým epoxydem to natřít? Díky! Sebor
break

Prosím. Nemám v podstatě špatný zkušenosti s dvousložkou. Doporučíme pohlídat si poměr. Tady se vyplatí koupit si kelímek a podle něj i míchat popř ho vymejes a použiješ na další zakladovky. Značku ti doporučí tam, kde ti to budou stříkat popř barvy laky. Hlavně pořádně natužit, aby pak nebyla jen ztuhnutá guma. Pokud to budeš stříkat, tak se dají i naředit popř. větší tryska a tlak

hodnocení

0x

Při výměně blatníku na svém BMW jsem použil gumoasfalt ve spreji na vnitřní stranu.Blatník jsem potom stříkal sprejem ve čtyřech vrstvách.Celý postup jsem si neprve vyhledal na You Tube.Mohu říci,že jsem spokojen.Za málo peněz,mnoho muziky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]