Nejste přihlášen/a.
Xsara Picasso 1.6HDI 80kW
Rok výroby 2004, nájezd 212 tisíc km (údajně)
Co na toto auto říkáte? Spolehlivost motoru a na co si dát konkrétně u těchto aut pozor?
díky moc
Vybírám mezi Xsarou Picasso a mezi Ford Focus mk1 1.6 74kW Combi
fordy jsem měl tři - nikdy nebyly tak spolehlivé jako citroen, ty jsem měl dva (mám jednoho)
Nicméně jedná se o vůz ojetý a ojetý citron může být s 200tkm horší než ford s 350tkm - záleží jen na původních majitelích.
Zkuste si oba vozy - jsou relativně rozdílné v pohodlí, ale hlavně ve výhledu řidiče z vozu. Já chtěl koupit opel meriva a strašně mi tam vadila ta část výhledu... to má i picasso stejně - schová se za to i maminka s kočárkem, když je štíhlá...
Za mně-Xsara,ale chce to pořádně vybrat,znát kritická místa daného auta nebo mít mechanika-znalce!Nwn jak Xara pikaču,ale na C4 pikaču a GP docela rychle odcházejí zadní kotouče, dále nevím jak je na tom zadní náprava u těchto aut-u straší xsar v breaku (ale i krátkých) pokud se přetěžovali , zejména zadek (kufr) pak trpěla zadní náprava - toto poznal i technický antitalent -zadní kola do štaflí, do písmene A.
Jinak u tohoho motoru s tímto nájezdem-výměny oleje po deseti,max.patnácti tisících km! další ihned po koupi nechat udělat rozvody-(může to být kolem desetitisíc kč!)norma je nwn řesně 220-240tkm !Pokud sedí stav tachometru pokud je podezření,že nesedí IHNED.
Jinak pokud vyberete dobře-je to velmi dobrá koupě,pokud špatně tak...Ale to platí pro celé spektrum bazarových aut nejen v ČR !
Obecně Picasso nebude tak shnilý. Motor klasika čerpadlo vstřiky turbo - může být OK nebo těsně před smrtí, oprava dražší než auto.. Nutno projet + diagnostikou ověřit hodnoty jestli jsou OK (korekce vstřiků apod.)
Focus MK1 1,6 - drtivá většina už zrezlá a olítaná, jinak dobrý spolehlivý auto, u motoru pozor hlavně na žraní oleje, nemusí jít na první pohled poznat - nic nečoudí, jede normálně jak výkonem tak spotřebou ale vezme klidně půl litru na 1000 km.. U těch olítaných když se honí za studena a olej se měnil po 20kkm to je dost často, jinak motor jako takový je výborný.
Ale oboje starý olítaný piksly, najít pěkný kus neni lehký - kdo ho má ten ho nedá, zbývají dědictví, čtvrtý dítě apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.