Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dochlazování v zimě a po klidné jízdě

Od: smilescz odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Jednou za čas se mi stane, že když jedu "pomalu" klidnou jízdou z práce. Zapne se mi doma sahara a běží 10min i po vypnutí motoru. Ale když jedu rychle tak se mi to nikdy nestalo. Venku bylo zrovna 2,5C takže přehřát se nemohl. Poradíte co by to mohlo být?

VW Golf 7 variant, nafta 1.6 77kw

Rychlost,čas,teplota, délka trasy viz. foto

Dochlazování v zimě a po klidné jízdě

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

3x
Regenerace dpf

petrovic
hodnocení

3x

Kdyz jsi dojel domu, zrovna jsi zdechl motor pri regeneraci filtru pevnych castic. Pri regeneraci je v nem zvysena teplota a sahara dochlazuje motorovy prostor.

homingpigeon
hodnocení

0x

Muze to byt DPF (filtr pevnych castic), jak tady zminuji, zkuste sledovat, jestli mate zvysene otacky na volnobeh pred vypnutim motoru kolem 1000ot/min kdyz stojite, pak je to bud regenerace DPF, ktery je vhodne nechat zregenerovat, dokud otacky zase nespadnou a pak vypnout motor, jinak hrozi ucpavani filtru a oprava ci koupe noveho neni nejlevnejsi (regenerace muze trvat klidne i 30 minut). Regeneraci poznate i podle nezvykleho zapachu z vyfuku a trochu tupejsi zvuk vyfuku pri volnobehu anebo i vetsi aktualni spotrebou (cca o 0,5l). Pokud budete mit zvysene otacky tak to muze byt i zapnutym topenim, takze stahnout topeni a proslapnout parkrat plyn, pokud nespadnou otacky, je to regenerace DPF. Muze to byt take vadne cidlo teploty chladici kapaliny, termostatu ( termostat v pripade, ze teplota motoru po zahrati neni na 90stupnich stabilne ale kolisa, tak omylne spina saharu). Pokud jezdi tak kratke trasy kazdy den a auto takzavne moc casto "neprotahujete", tak k regeneraci dochazi casto a to z toho duvodu, ze je filtr znecisteny (aktivni regenerace by mela probihat cca kazdych 400-1500km). Doprucuju vzit auto na dalnici, a aspon 10 minut jet na 3500ot. na rychlostni supen 5, nebo 2400ot na 5tku aspon 20 minut. Pokud je to DPF, tak se to zlepsi. Sledujte a uvidite.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]