Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěl bych poprosit o rady na co si dát pozor při sjednávání povinného ručení.
Jak hodnotíte ČPP?
Děkuji za rady
Nekoukat jenom nato, kolik za pojištění zaplatíte, ale hlavně na to, jaká je VÝŠE pojistného plnění. To znamená, kolik za Vás pojišťovna zaplatí, jestliže způsobíte nehodu. Někdo si řekne, no, vrazím do osobáku , tak jakou škodu můžu udělat? Milion, víc ne, tak proč větší pojistku? Ale to není pravda. Můžete způsobit havarii, při které vyteče z cisterny nafta někde do vody. Ekologická havárie ! A pak ty škody naskakují. To samé je pojistné krytí při úrazu, který způsobím někomu jinému. Můžu zavinit nehodu autobusu, zraní se více lidí a malér je na cestě.
Je jasný že každý většinou kouká jen na cenu. Z důvodu které popisovala sebod mám zajištění 60/60 místo 35/44 a platím asi o 100Kč za rok víc (což uš není tak velká částka) U druhého auta používaného z 99% po městě je základ 35/35.
Na co si ,ale dát hlavně pozor je na spoluůčast bývá u Alians. Do toho bych určitě nešel. Jinak doporučuji pohledat na netu , je tam plno srovávačů povinného ručení a zjistit si tu nejvýhodnější.
Spoluúčast znamená, že platím něco já a něco pojištovna? a v jakých poměrech se to pohybuje?
Ještě bych se zeptal jestli má někdo zkušenost s Českou podnikatelskou pojištovnou?
je třeba zjistit, kolik procent nehod je nad minimem plnění daného zákonem. Vejdete se do takové tolerance?
Jsem přesvědčen ža ano. i když bouchnete do cisterny a celá vyteče a ještě napáchá škodu na ostatním. Určitě se vejdete na minimálního plnění.
Proto osobně preferuji nejlevnější pojištění.
A jsme u toho. Co člověk, to názor. My hodně jezdíme do zahraničí a dobře vím, kolik tam likvidace následku havarie stojí. Proto si raději tu stovku navíc taky připlatím.
sebode, souhlasím s " Co člověk, to názor"
Kydsi jsem měl statistiku, kdy náhrada za minimální pojištění převýšila limit. Ani jedno procento, a tuším, že za rok to bylo do 5 nehod.
Ani hromadná nehoda na dálnici (ta velká) nepřelezla limit.
Ale každý si může vybrat podle své libosti.
Držím se přísloví, že "když čert se... tak na jednu hromadu." Neboli když už se něco pokazí tak počítat vždy raději s tou nejhorší variantou.
Pět nehod za rok se zdá samozřejmě jako strašně malá pravděpodobnost, ale stát se to může. Raději zaplatím o stovku víc ročně než abych byl jeden z těch pěti a neměl to kryté pojistkou...
Naprosto souhlasim s panem Milanem.
To, zda zpusobite nehodu - jste vynik - muzete vedomne v naproste vetsine pripadu ovlivnit.
Takze staci jezdit tak, abyste nezavinil nehodu a uz vubec ne nehodu za 35milionu a pak staci to nejlevnejsi pojisteni.
Tech par pripadu, kdy skutecne nemohu vedome mnou zavinene nehode zabranit spolu s kombinaci vyse skody pres 35m je tak mala pravdepodobnost, ze se nevyplati s ni kalkulovat.
-Takze jsem tez pro to nejlevnejsi,
-pokud si nejste jist, zda dokazete jezdit bez zavinene nehody, tak to nejlevnejsi s prihlednutim k vysi spoluucasti
-a pokud jezdite s autem, kteremu neverite po technicke strance, tak si priplatit napriklad za asistencni spuzby, pokud jiz nejsou v zakladni nabidce.
Samozrejme, pokud je clovek na silnici lehkovazny, nesoustredeny, ospaly, hazarduje atd. tak by si mel priplatit. To je ale jeho blbost a jsou to faktory, ktere muze ovlivnit.
Zkratka za blbost se musi priplatit.
Pokud clovek jezdi zodpovedne, ryziko zpusobeni nehody rapidne klesa.
Nikdy nedokážeš 100% zabránit nehodě zaviněné tebou - můžeš mít třeba defekt ve velké rychlosti nebo vadou materiálu třeba upadnout kolo.
No a navíc nedokážeš zabránit ani tomu, že právě do tebe napálí nějaké hovado co si myslí že je král silnic s výjimkou z fyzikálních zákonů. A že takových jezdí po silnici dost.
Jedu po dálnici spolu s ostatními vozy. Dodržuji rychlost, zdálenost, koukám se do zpětného zrcátka, jsem ostražitá
Jedu po dálnici spolu s ostatními vozy. Dodržuji rychlost, vzdálenost, koukám se do zpětného zrcátka, jsem ostražitá ... A najednou prásk. Do předního auta mě vlítne kámen (nebo třeba pták) a na malér je zaděláno.
Milane je jasné že je to věc názoru. Dříve jsem taky používal zajištění 35/35 a ještě předtím bylo 15/15 po zkušenostech jednoho známého kdy v zimně zapříčinil dopravní nehodu na zledovatělé silnici a došlo ke zranění a zraněný byl cizinec a chtěl pouze operaci unich. Nebudu to celé rozepisovat ,prostě celková suma na zdravotním byla 33 milionu a od té doby raději používám vyší zajištění páč ty nervy co zažíval on to mně za tu stokorunu nestojí. Nikdo prostě nejezdí a není 100%. Ale jak jsem psal u auta se kterým jezdím vyloženě po městě tak to nejnižší (nejlevnější)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.