Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo pro přecházení

Od: starejkoren odpovědí: 8 změna:

Zdravím, po asfaltování nové silnice, na některých místech, kde dřív býval normální přechod pro chodce, jsou teď pouze 2 nepřerušované, úzké čáry - vypadá to jednoduše takto - ||. O přechod pro chodce se jednat nebude, není tam ani svislá značka. Jedná se tedy o místo pro přecházení? Pokud ano, tak jsem to nikdy v životě neviděl, myslel jsem že se značí čáramy víc od sebe a přerušovanými. V historické části města kde jsou kočičí hlavy, jsou je dokonce mezi chodníkama takové čáry vydlážděné.

Co to teda vlastně je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle popisu bych to odhadl na vodici pruhy pro nevidome na miste pro prechazeni.

Samozrejme, ze foto by to zrjejme pomohlo objasnit spise.

starejkoren
hodnocení

Tak až půjdu okolo tak vyfotím, ale nic jinýho, než co je na mém velice úhledném obrázku, podle mě neuvidíte.

asd1
hodnocení

2x

hodnocení

1x

I po vašem doplnění je to nesmysl a pro řidiče to nemá žádný význam. Navíc jelikož to není VDZ, nemá to na silnici co dělat. Tam mohou být pouze dopravní značky dle Přílohy k vyhl. 294/2015Sb.

Na "dlážděné" dopravní značení mám jako bývalý dopravní inženýr svůj názor: Není to dopravní značení už jen proto, že VDZ má jasně stanovenou barvu, která vesměs není u "dlážděného rádobyznačení" dodržena. Tedy to vlastně dopravní značení není.

doplněno 13.04.21 19:28:

@axus: Pokusím se o doplnění k otázce co může být namalováno na vozovce.

Začnu trochu zeširoka. Nevím sice o předpisu, který by přímo zakazoval "malování" po povrchu pozemních komunikací. Ovšem jako každá nemovitost mají i veškeré pozemní komunikace (dále jen PK) své majitele, popř. správce. Každý majitel/správce nemovitosti dbá o její údržbu a tedy i dbá na to, aby nemovitost odpovídala nějakým parametrům.

Žádný předpis sice nazakazuje malovat po povrchu PK, ovšem majitel/správce PK by měl dbát na to, aby se na ní neobjevilo nic, co tam nepatří a pokud se tam něco objeví, měl by to oznámit Policii ČR a následně to zlikvidovat (dovolím si srovnání s nově opravenou fasádou stavby, kterou vzápětí posprejuje, tedy poškodí nějaký sprejer.

Z uvedeného pak logicky plyne, že na PK nemají co dělat žádné obrázky, malůvky, nápisy apod, které neodsouhlasil majitel/správce komunikace. A ten by měl odsouhlasit jen právě to VDZ.

Doufám, že takové vysvětlení stačí.

To je zajimava myslenka, jestli je vlastne nekde vyslovne zakazano cokoliv malovat na silncini krome jasne stanovenych a povolenych symbolu (nic nerzoporuju, vazne by me to zajimalo).

Ze tam muze byt pouze to, co schvali policie (predpokladam, ze policie, ale to je jedno, zkratka kdokoliv, kdo ma oficialni pravomoc to schvalit), na tom se asi shodneme.

Vazne tam ale muze byt pouze to, co predepisuje vyhlaska a nebo cokoliv, co nekdo ouredne schvali? Vyhlaska samotna podle mne nikde nestanovuje, ze to jsou jedine mozne symboly. Ale mozna se mylim.

hodnocení

0x

Jelikož nevidím, co tam vidíte Vy, nelze sdělit, co tam je namalované. Zkuste foto, nebo se podívat do vyhlášky zakonyprolidi.cz/...

(V7b)?

starejkoren
hodnocení

Právě že foto jsem na internetu nikde nenašel. Vypadá to ale zjednodušeně takto.
odkaz: ibb.co/...

To, co jste namaloval vypadá jako čáry vodící pro slepce, ale z obrázku to nepoznám, jedině z fotek.

Taky se mohl porouchat stroj a namaloval plnou čáru.

zde: mapy.cz/...

raději nenamalovali nic a taky to funguje.

zde zase měsíc po otevření bourala desítka aut, nežli se opravil nový "přechod"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]